Sport

2018.12.06. 15:39

Nincs győztes, csak első az egyenlők között

Nyíregyháza - Immár tizenhárom éve, hogy az adventi időszak kezdetén kispályás focira gyűlnek össze a különböző felekezetek egyházai kiegészülve a városháza, valamint a kormányhivatal csapatával.

Nyíregyháza - Immár tizenhárom éve, hogy az adventi időszak kezdetén kispályás focira gyűlnek össze a különböző felekezetek egyházai kiegészülve a városháza, valamint a kormányhivatal csapatával. A szép hagyománnyá nemesedett torna célja, hogy az egyházi és a civil élet közszereplői, döntéshozói és alkalmazottai jobban megismerhessék egymást és közösen erősíthessék az együvé tartozás nemes eszméjét és az ünnepvárás magasztos gondolatát. A szerdai sajtótájékoztatón Tasi Tamás szervező kiemelte, hogy az országban egyedülálló ez a torna, amelyet két éve körmérkőzéses formában bonyolítanak, hogy mindenki mindenkivel játsszon.

Inkább gála, mint torna

– Itt nincsen győztes és vesztes csapat, csak első az egyenlők között – tette még hozzá. Dr. Szemán Sándor, a város címzetes főjegyzője elmondta, hogy a torna házigazdája minden évben más felekezet. Bákonyi János római katolikus iskola­lelkész a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia mint rendező képviseletében kiemelte, hogy megtiszteltetés számukra, hogy az idén ők lehetnek a torna rendezői, amit inkább gálának nevezne, amelyen a játék a fontos, nem az eredmény. A 18 perces mérkőzéseknek csütörtökön a Filo Sportcsarnok ad otthont.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!