Sport

2019.02.12. 12:24

Ahol a foci nem súly- és korfüggő

Újfehértó - Február 15-én és 16-án először ad otthont az Újfehértói Szabadidőközpont a Fáraó Bútor Eger öregfiúk teremlabdarúgó tornának.

Újfehértó - Február 15-én és 16-án először ad otthont az Újfehértói Szabadidőközpont a Fáraó Bútor Eger öregfiúk teremlabdarúgó tornának.

Krajnyik István, a helyszínt biztosító újfehértói létesítmény igazgatója elmondta, hogy a huszonegy csapat 2x10 perces játékidőben a nagypályás labdarúgás szabályai szerint méri össze tudását, viszont nem érvényes a lesszabály, továbbá nem engedélyezett a becsúszás és az oldalvonalról kézzel és lábbal egyaránt játékba hozható a labda. Az utolsó percet pedig döntetlen, vagy egy gólos különbség esetén a futsal szabályai szerint játsszák az időhúzás elkerülése érdekében.

- A tornát 40 év felettieknek rendezzük, csapatonként viszont nevezhető egy joker játékos, aki ebben az évben tölti be a negyvenedik évét. A tavaly decemberi tornánkon merült fel először ez a gondolat, és hogy milyen jó ötletnek bizonyult, fényesen bizonyítja, hogy december végére betelt a létszám. Tizenkét megyénkbeli csapat mellett nyolc csapat érkezik Hajdú-Bihar megyéből, egy pedig Borsodból – fűzte hozzá Krajnyik István.

- A nevezett 21 csapatot négy csoportba osztottuk, ahonnan az első helyezettek kvalifikálják magukat a legjobb nyolc köze, a fennmaradó három helyért a csoportmásodikok és az öt fős csoport harmadik helyezettje küzd meg- ismertette a torna lebonyolítást Székely János, a torna szervező.

A torna összdíjazása 150 ezer forint, az első négy helyezett serleget és oklevelet is kap. Díjazzák továbbá a legjobb kapust és mezőnyjátékost és természetesen a gólkirályt, valamint a torna legidősebb játékosát is. Ismert nevekben ezúttal sem lesz hiány, szerelést ölt többek között Kerekes Zsombor, Igor Bogdanovics, Karkusz Anasztáz, Göncz Bertalan és Szatke Zoltán, de pályára lép a ma már szakvezetőként dolgozó Ádámszki Róbert és Fiumei Viktor is.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!