Sport

2019.02.13. 09:03

Szpari - Triplázás monoklival

Nyíregyháza - Hornyák Marcell, a Szpari támadója a Cegléd elleni meccsen élt a lehetőséggel.

Nyíregyháza - Hornyák Marcell, a Szpari támadója a Cegléd elleni meccsen élt a lehetőséggel.

Legutóbb akkor írtunk hosszabban Hornyák Marcellről, amikor a Kazincbarcika elleni, Putnokon játszott meccsen megsérült. Agyrázkódást szenvedett, az éjszakát az ózdi kórházban töltötte, és még az arcát is meg kellett műteni.

A putnoki eset már a múlté

– Szerencsére ez már a múlté, már semmit sem érzek abból az esetből, és igyekszem is elfelejteni – válaszolta érdeklődésünkre a Szpari támadója.

Budaörs ellen csereként lépett pályára, vasárnap a Cegléd ellen viszont a kezdőben kapott helyet, hiszen Rezes László belázasodott. Jó döntés volt Marcit a pályára küldeni, mert három góllal hálálta meg a bizalmat.

Mielőtt ezekre rátérnénk, hadd jegyezzük meg, hogy még a lelátóról is látni lehetett, hogy a jobb szeme körül valami nincs rendben.

– Múlt szerdán az edzőmeccsen az egyik játékos fejelésnél lekönyökölt. A földre rogytam, és rövid ideig ápolni is kellett. Amikor szóltam a sporinak, hogy fújni kellett volna, azt mondta, hogy nem látott semmit. Erre rámutattam a szememre, a szemhéjam már bedagadt, vörös volt. Erre azt mondta, hogy biztosan összefejeltünk… Most már mindegy, szerencsére nem hátráltatott sem az edzéseken, sem a meccsen. Ugyan még piros a szemem, de kibírom. Természetesen örültem neki, hogy a Cegléd ellen a kezdőben kaptam helyet, és igyekeztem is bizonyítani.

Ez sikerült is a tokaji születésű támadónak, hiszen korán a kapuba talált. A meccs utáni sajtótájékoztatón Nagy Tibor, a ceglédiek mestere kissé kiakadt, hogy készültek arra: Gulyás majd a rövidre tekeri a szögletet. Így is történt.

Fejelt, majd lőtt

– Edzéseken azt is gyakoroljuk, hogy szöglet vagy pontrúgás a rövid sarokra érkezik. Jól jött be a labda, az öt és feles sarkánál sikerült úgy belefejelnem, hogy gól lett. Igaz, a kapus még hozzáért, de a lényeg az, hogy a labda a hálóban kötött ki – mondta el a fejes gól történetét a támadó.

Nem sokkal, négy minutummal később jött az újabb Hornyák-találat. Kártik Bálint cselezte magát a tizenhatoson belülre, egy szép lövőcsel után tüzelt, ám a kifutó kapus hárított. Pechjére Marci elé pattant a labda.

– Természetesen már vártam, hogy Bálint lövése után gól lesz, aztán a labda egyszer csak elém került. Nem volt idő gondolkodni, a kapus mellett sikerült ellőni a hosszúba – így Marci.

Jöhet a folytatás

És még nem volt vége. A második félidőben egy gyors hazai kontránál Bakos Szabolcs vezette a labdát, Hornyák jól beindult a bal oldalon. A labda pontosan szállt elé…

– Remek volt a passz, láttam, hogy nincs érkező, a kapusra még rápillantottam, majd mivel nagyon jól pattant a labda, elvállaltam. Így utólag jó döntés volt – szólt a harmadik gól története.

Nem csak jó döntés volt, hanem jó kivitelezés is. Sikerült itthon tartani a három pontot, amiben Hornyák oroszlánrészt vállalt. Nincs megállás, szerdán ismét edzőmeccset játszik a Szpari, mégpedig a Nagybánya ellen. Az nem baj, ha Marci nem szerez gólt, csak ne sérüljön meg, és vasárnap Zalaegerszegen ott folytassa, ahol a Cegléd ellen abbahagyta.

ML


[related-post post_id="4138493"]

[related-post post_id="4077695"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!