Sport

2019.03.22. 10:49

"Ez az első és talán az utolsó is, hogy villanyfényes meccset játszunk"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei első osztály következő fordulója számos rangadót tartogat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei első osztály következő fordulója számos rangadót tartogat.

A 20. forduló már pénteken elkezdődik, a Tarpa kérésére már ekkor lejátsszák a Csenger elleni mérkőzést. A hazaiak roppant kiszámíthatatlanul teljesítenek eddig, míg a vendégek az előző héten egyértelmű jelét adták annak, hogy meg akarják őrizni tagságukat a megyei első osztályban. Márton Istvánék természetesen győzelemre törnek, de a mester hangsúlyozza, van ennél fontosabb is…

Az éllovas jól járhat

A forduló legnagyobb nyertese a Mándok lehet, hiszen a tizenöt meccse veretlen, éllovas együttes az öt mérkőzés óta nyeretlen, sereghajtó Tiszavasvárihoz utazik. Amennyiben megszerzi a három pontot Kiss Gábor (aki nem akart mellébeszélni) csapata, akkor a négy legnagyobb üldözője közül legalább kettőhöz képest növeli az előnyét, hiszen a Nagyhalász a Nyírgyulajt fogadja, míg a Nagyecsed az Ibránnyal játszik.

A tavaszt az élen kezdő halásziak az előző három fordulóban csupán egy pontot szereztek, múlt héten nagy meglepetésre 4–0-ra kaptak ki Csengerben, ezzel szemben a Gyulaj hatmeccses győzelmi szériából érkezik. A kezdeti nehézségek után a Nagyecsed újra feljövőben van, és talán arra is választ kaphatunk, hogy a múlt heti nagy győzelmével vajon tényleg magára talált-e az Ibrány.

Tavasszal még nem nyertek

Közvetlen riválisok találkoznak Fehérgyarmaton is, ahol a második félévet jól kezdő Balkány vendégeskedik. A Gyulaháza az előző fordulóban nagyot harcoló Baktalórántháza vendégeként folytatná menekülését a kiesés elől. A Vásárosnamény az élmezőnyre ragadhatna egy esetleges kisvárdai győzelemmel, Dudás Zoltánnak azonban nem csak emiatt fontos ez az összecsapás. A Mátészalkának továbbra is minden hétvége élet-halál harcot jelent a bennmaradásért, de tavasszal még nem örülhetett három pontnak. Ez utóbbi igaz az ellenfelükre, a Tiszakanyárra is, amelynél abban bíznak, hogy most már megindul a csapat a helyes úton.

MK

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 20. forduló (kezdés 15, ifi 13), szakvezetői várakozások

Tarpa (6.)–Csenger (13.) (péntek, 18.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Valami ilyesmire gondol az ember, amikor összefogásról beszélünk a megyei fociban! Szisziék az első szóra igent mondtak a pénteki időpontra, így szombaton részt tudunk venni a Tomek Zoli jótékonysági sportgálán! Nagyon kellene nekünk ez a győzelem, de van, ami ettől is sokkal fontosabb: Gyógyulj meg, Zoli!

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Ez az első és talán az utolsó is, hogy villanyfényes meccset játszunk, ehhez alkalmazkodnunk kell. Elsősorban persze a játékunknak és a hozzáállásunknak kell megfelelőnek lennie. Az otthon nagyon jól szereplő Tarpával találkozunk, nekünk is minimum úgy kell teljesítenünk, mint ahogy a legutóbbi fordulóban, hogy lehessenek elvárásaink.

Baktalórántháza (11.)–Gyulaháza (14.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Az előző fordulóban nagyot harcolt a csapat, és erre újra szükség lesz a szimpatikus szomszédok ellen.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – A múlt héten kibővült a keretünk, a három „gengszter” is edzésbe állt. Újra teljes a csapatom, ez bizakodásra ad okot most is, és a soron következő mérkőzésekre is. Pontosan szeretnék hazatérni Baktalórántházáról!

Tiszakanyár (8.)–Mátészalka (15.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-­edzője: – Az eddig megszerzett pontjainkat nem a hangyák hordták össze, hanem lelkes és néha jó játékkal gyűjtögettük őket. Futballozni nem felejtettünk el a télen, de a megfelelő játékhoz akarat, alázat és nem utolsósorban koncentráció szükséges. Tudtam, hogy az első négy fordulóban nem lesz egyszerű dolgunk, sajnos nem is jöttünk ki jól ezekből a meccsekből, de talán most következik pár olyan játéknap, melyeken a velünk egy polcon lévő csapatok ellen játszunk.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-­edzője: – Nincs miről beszélni, tenni kell annak érdekében, hogy végre meginduljunk felfelé. Mindenkit egy cél vezérelhet csak ezen a nagyon fontos mérkőzésen, számunkra kedvező eredménynek kell születnie.

Tiszavasvári (16.)–Mándok (1.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt „hét” nagyon rosszul esett, a Mándok ellen száznyolcvan fokos fordulatra lesz szükség. Remélem, a hiányzóink visszatérnek, és akkor hazai pályán a pontszerzés sem lehetetlen.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Az első helyezett játszik az utolsóval, mit is mondhatnék. Mindenki ismeri az ilyenkor szokásos sablondumát.

Nagyecsed (4.)–Ibrány (5.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-­edzője: – Rangadó lesz a javából. Az osztály egyik legjobb csapatát fogadjuk, de mi sem véletlenül vagyunk az élboly tagjai. Most is vallom, ha a helyzetkihasználásunk jó, akkor az eredménnyel is párosul.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Sok jó játékos lesz a pályán, reméljük, hogy a játék ennek megfelelően fog alakulni.

Kisvárda II. (12.)–Vásárosnamény (7.)

Erős Gábor, a Kisvárda edzője: – A tavaszi bajnokság során elég hullámzó a teljesítményünk, de remélem, hogy azt a szériát tudjuk folytatni hazai pályán, amit elkezdtünk. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű feladat egy jó erőkből álló Vásárosnamény ellen.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nem igazán szeretnék és nem is akarok azzal foglalkozni, hogy a korábbi egyesületem milyen összetételben fog szerepelni. Sokkal inkább azzal törődöm, hogy saját csapatom és játékosaim eleget tegyenek a kihívásnak, valós tudásukhoz mérten teljesítsenek. Meglátjuk, ez mire lesz elég azon a pályán, ahol hajdanán ért némi sikerélmény…

Nagyhalász (3.)–Nyírgyulaj (2.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-­edzője: – Nem áll túl jól a szénánk, de egy győzelemmel sok mindent feledtetni tudnánk. Izgalmas, jó mérkőzésre számítok.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Nagyon jó csapat otthonából kellene pontot szereznünk, ami nem lesz egyszerű feladat.

Fehérgyarmat (9.)–Balkány (10.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, remélem, a sérültjeink felépülnek, minden erőfeszítésünkre szükség lesz ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A tavaszi első négy mérkőzésből egész jól kijöttünk. Szeretnénk ezt folytatni, bár tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ha már ilyen messzire utazunk, akkor szeretnék jókedvűen hazatérni. Bízom a fiúkban, hogy ezért mindent meg is tesznek, és sikerül pontot vagy pontokat szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!