Sport

2019.04.12. 09:05

Blue Sharks - Ezért dolgoztak hónapokig

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks ma megkezdi a rájátszást.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Blue Sharks ma megkezdi a rájátszást.Az alapszakasz befejeztével kaptak egy-két nap pihenőt a Blue Sharks játékosai, majd elkezdték a felkészülést a BKG-Príma SE elleni negyeddöntőre. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc Nyíregyházán kezdődik.

– Kicsit rehabilitáltuk a fiúkat, de a múlt hét végétől kezdve készültünk a BKG-ra, fizikailag és taktikailag is – vezette fel a találkozót Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Mindenki nagyon várja már, hogy játsszon. A rájátszás más kategória, mint az alapszakasz, ott vereség után tudsz javítani, itt már kevesebb rá a lehetőség.

Lehet még fejlődni

– Azért dolgoztunk januártól kezdve, hogy a negyedik helyről és pályaelőnnyel kezdjünk, ezt nem veszíthetjük el – tette hozzá. – A fiúktól ugyanazt a hozzáállást várom, mint ami a második félévben jellemezte őket, valamint a legutóbbi ellenük játszott meccsünkhöz hasonló kemény védekezést. Teljesen más lesz a ­meccs, mert akkor nem volt Tóth Geri, de nyilván a BKG is készül újdonsággal. Kíváncsian várjuk már a mérkőzést.

Szigetszentmiklóson a BKG győzött 75–72-re, Nyíregyházán a Cápák nyertek 81–71-re.

– A lepattanócsatát elveszítettük legutóbb – emlékezett vissza a tréner. – Ha mi szerzünk több pattanót, azokból tudunk indulni, és azt nem fogja bírni az ellenfelünk. Akkor nem úgy játszottunk, ahogy igazán tudunk. Kis dolgokban lehet fejlődni, és ha betartjuk a taktikát, amit megbeszéltünk, akkor nem gondolom, hogy probléma lehet.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!