SZON - Autó

2017.02.19. 09:04

Nagyszabású akciókkal ünnepli 25 éves fennállását az Autó Széles

Beszélgetés Széles István cégvezetővel.

Beszélgetés Széles István cégvezetővel.

A nyíregyházi autókereskedelem egyik megkerülhetetlen szereplője az Autó Széles - immáron egy negyed évszázada. A cég 2017-ben ünnepli fennállásának 25-ik évfordulóját. Széles István cégvezetővel beszélgettünk a jubileumi év alkalmából a vállalat múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

“Az első értékesítés minden kereskedelmi cégnél fontos esemény, az Autó Széles esetében pedig különösen emlékezetes is maradt a szituáció” - emlékszik vissza mosolyogva Széles István. “Az egyik első kiállított jármű a szalonban egy bordó Volkswagen Vento volt. Nem sokkal a szűkkörű megnyitó után bejött egy úriember. Szóba elegyedtünk; mondta, hogy pár napja már nézegette az autót az utcáról. Megmutattam hát neki a kocsit, majd megkérdeztem, hogy írjuk-e meg a szerződést. Válaszként előhúzott a kabátzsebéből egy vékony, csíkos nejlonszatyrot, benne a gépkocsi teljes vételárának megfelelő készpénzzel.” meséli Széles István. “Tapasztalt kiskereskedőnek tartottam magam, de el sem hittem, hogy ilyen megtörténhet.”

A szerencsés kezdet után sem torpant meg a cég lendülete az évek alatt. “A vállalkozás életében a legnagyobb lépést talán a telephely kibővítése jelentette.”- folytatja Széles István. “Nem kis munkáról beszélünk: mivel ragaszkodtunk ahhoz, hogy a vásárlók által megszokott Hunyadi utcai telken maradjunk, ezért első lépésként 147 darab teherhordó cölöpöt kellett lefúrnunk a Bujtos talajába, amely ezek nélkül nem bírta volna el az új épület súlyát.” mondja a cégvezető. “2004-ben fejeződtek be ezek a munkálatok, ma pedig büszkén mondhatom, hogy az Autó Széles Nyíregyházán az egyetlen autó-kereskedő cég, amely negyed évszázada változatlan cégformában és változatlan helyen szolgálja ki ügyfeleit.

25 év alatt számos vásárló megfordult az Autó Szélesnél, és ennek megfelelően sok szívmelengető történet került a kalendáriumba. “Gyakran eszembe jut Tibi bácsi: hetvenedik életéve körül járhatott, amikor azt mondta a fiamnak: “Tamás, nekem egy olyan autót adjon, amivel életem végéig elfurikázhatok!”. A fiammal végül az akkori siker-modellben, a Volkswagen Bora-ban egyeztek meg. Mindannyiunk örömére azonban nem a Bora volt Tibi bácsi utolsó autója - az évek során még négy gépkocsit vásárolt az Autó Szélesnél.”

A jubileumi évre számos meglepetéssel és akcióval készül a cég: “Újabb nagy mérföldkőhöz érkezett idén az Autó Széles. Ennek megfelelően szeretnénk, ha a 2017-es év a 25-ös számról szólna. Rengeteg ötletet felsorakoztatunk majd az év során; különleges ajánlatokkal köszönjük meg vásárlóink és szervíz-ügyfeleink negyed-évszázadnyi bizalmát.” folytatja Széles István. Elsőként rögtön egy igen ütős akcióval szeretne kedveskedni ügyfeleinknek a cég. Az elmúlt év legnépszerűbb felső kategóriás Volkswagen modellje, a Passat és a Passat Variant eddig soha nem tapasztalt mértékű, összevonható kedvezménycsomaggal érhető el 2017. február 28-ig az Autó Szélesnél.

“Az évfordulóhoz mérten 25% kedvezményt biztosítunk a kiválasztott Passat vagy Passat Variant modell alapárából, 2,5% THM-mel nyújtunk biztonságos forint alapon finanszírozást, és még egy különleges optikai csomag is elérhető az autóhoz“ - sorolja az akció részleteit Széles István. ”Ez az R-Design optikai sportcsomag a Passatból igazi versenyparipát varázsol” - mutatja be a cégvezető. “Az R-line dizájnelemek körbe a lökhárítón, a LED-es technológiájú világítás és a 17-colos alufelni mind gyönyörűen emelik ki az elegáns Passat-forma sportos potenciálját. Mind a három ajánlat nagyon vonzó, és vásárlóink igénye szerint nem csak együtt, hanem külön-külön is igénybe vehetőek. Kollégáim minden érdeklődőt szívesen tájékoztatnak a további részletekről Volkswagen bemutatótermünkben.”

Ötletekkel és energiával telve indul el tehát 2017-es, jubileumi évébe az Autó Széles, ahol a kiemelkedő vevőkiszolgálás hagyománya és a legmodernebb gépjármű-technológiák találnak egymásra idestova negyed évszázada, változatlan helyen.

Széles István az R-Design Passat mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!