SZON - Kultúra

2016.06.30. 08:46

Százezrek követték a VOLT 0. napját a Petőfi TV-n, a Duna Worldön és a Petőfi rádióban

Budapest - Százezrek követték a VOLT 0. napját a Petőfi TV-n, a Duna Worldön, és a Petőfi rádióban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Budapest - Százezrek követték a VOLT 0. napját a Petőfi TV-n, a Duna Worldön, és a Petőfi rádióban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Emlékeztetnek: az idén először megrendezett Petőfi Zenei Díj hatalmas bulival és sikeres televíziós produkcióként mutatkozott be a VOLT Fesztivál 0. napján Sopronban.

A tájékoztatás szerint a Nielsen adatai alapján a Petőfi TV-n és a Duna Worldön az élő adást 115 000 fő követte, míg a hagyományteremtő gála első közvetítésébe 890 000 ember kapcsolódott be kedden este 8.30 és 22.40 között.

A nézők átlagosan 17 percen keresztül követték az adást a televízióban, az eseményt a Petőfi rádió élőben közvetítette, ezért nem túlzás állítani, hogy kedden este milliónyi zeneszerető magyar követte az adást - írja közleményében az MTVA. A petofilive.hu szintén adta az eseményt, illetve azokat a világsztárokat, akik a Petőfi Zenei Díj gálája közben koncerteztek.

Az MTVA közölte: a számokból a közmédia vezetői azt a következtetést vonják le, hogy trendi tartalommal a közmédia képes olyan szórakoztató televíziós élményt nyújtani, ami megfogja a lineáris médiafogyasztással alig jellemezhető fiatal korosztályt is.

A közmédia büszke arra, hogy a XXI. századi, modern közszolgálatiság jegyében elismeri és díjazza a magyar könnyűzenei közösség legkiválóbbjait, és a nagyszabású Petőfi Zenei Díj gáláját olyanok otthonába is elvitte az élő közvetítéssel, akik nem lehettek jelen a VOLT fesztiválon - hangsúlyozzák.

A Petőfi Zenei Díjjal a közmédia célja, hogy az idővel a "magyar Grammy"-vé váljon, ezzel a Petőfi tovább segítse a hazai könnyűzenei életet, a tehetségek felkarolását és a magyar előadók megismertetését.

Az MTVA közölte: a nagyszabású gálaest, showműsor és fantasztikus petőfis buli videói a petofilive.hu oldalon bárki számára elérhetőek, és átágyazhatóak weboldalakba. Érdemes megtekinteni a Quimby koncertjét, vagy éppen azt, hogyan őrült meg a közönség Kis Grófo produkciójától (http://www.petofilive.hu/video/petofi-zenei-dij-a-quimby-extra-produkcioja/ és http://www.petofilive.hu/video/petofi-zenei-dij-kis-grofo-extra-produkcioja/)

A Petőfi Zenei Díj 2016-os díjazottjai:

Az év dala: Halott Pénz: Darabokra törted a szívem.

Az év együttese: Halott Pénz.

Az év női előadója: Rúzsa Magdi.

Az év férfi előadója: Szabó Balázs

Az év videoklipje: Wellhello x Halott Pénz - Emlékszem, Sopronban.

Az év felfedezettje: Fran Palermo ÉS Freddie.

Az év koncertje: Ákos @ Papp László Budapest Aréna, 2015.12.16-17.

Az év DJ-je: Karanyi.

Életműdíj: Bereményi Géza

A Petőfi Zenei Díj 2016-os szakmai díjait első alkalommal az alábbi kategóriákban adták át:

Az év hangmérnöke: Monkeyneck - Day and Night című felvételéért maga az előadó, Rochlitz Tamás.

Az év producere: Kovács Krisztián lett a Fish! - Ne is figyelj rám! (necc remix) című számért.

Az év borítója díjat Hujber Áron és Benkő Bálint, a Halott Pénz: Ülni. Örülni. Megőrülni. című kiadványának tervezője vehette át.

Az év menedzserének Rusz Andrást, a The Biebers vezetőjét választották.

Az év hangszerelése díjat Varga Norbert és Lukács Levente vette át, a Brains: Balance című szerzemény hangszerelési munkáiért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!