PR CIKK

2022.04.28. 00:00

Drogprevenció az Erasmus programmal

Egy nagyon eredményes Erasmus+ Nemzetközi Ifjúsági csereprogramon van túl az ófehértói GLÓRIA Nemzetközi, Társadalmi szintű elszegényedés ellenes Szociális Szövetkezet.

A drogprevenció és a drogfogyasztás elleni küzdelem napjainkra mindennapos témává vált. Ennek érdekében a GLÓRIA Nemzetközi, Társadalmi szintű elszegényedés ellenes Szociális Szövetkezet az Erasmus+ keretein belül megálmodott és létrehozott egy olyan ifjúsági cserét, amely hozzájárul a fiatalok drogokkal kapcsolatos ismereteinek bővítéséhez.

 

 

Az úgynevezett “dupla projekt” első része Magyarországon, Nyíregyháza-Sóstón volt 2021. augusztus 20–28. között. A projekt második része Észak – Macedóniában, Shtip-ben valósult meg 2022. április 08–15. között. 

 

A programban négy országból 36 fiatal (Románia, Magyarország, Anglia és Észak-Macedónia) és csoportvezetőik vettek részt, egy kétszer 9 napos ”Erasmus+” lehetőséggel, a „Key Action 1” ifjúsági csereprogrammal. A foglalkozások angol nyelven történtek.

 

A projekt célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok olyan ismeretekre, képességekre, készségekre tegyenek szert, melynek révén kortársaik, környezetük körében tudják azonosítani a drog megjelenését, illetve segíteni a droggal kapcsolatba került fiatalokat és tudják közvetíteni számukra a preventív szemléletet.

 

Minden ifjúsági csere alkalmával megrendezésre kerültek a nemzeti esték, melyeken a fiatalok megismerkedhettek egymás kultúrájával, ételeivel, szokásaival, valamint folklórjával. A cserék közötti időszak sem telt passzívan, hiszen a fiatalok házi feladatokat kaptak, mint például az előző alkalommal különböző plakátokat kellett készíteniük, amelyekből otthon kiállításokat is szerveztek. A projekt megvalósulását az Európai Unió Erasmus+ programjának költségvetése biztosította.

 

(PR CIKK)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában