SZON - Sport - Megye I.

2018.08.10. 11:00

Beindul a megyei fociverkli

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei bajnokságokban nagy változások voltak a csapatoknál, izgalmakat ígér a rajt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei bajnokságokban nagy változások voltak a csapatoknál, izgalmakat ígér a rajt.

És akkor elkezdődik! A hétvégén már a megyei bajnokságainkban is labdába rúgnak a játékosok. Vége a nyári szünetnek, beindul a verkli.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban (ahogy a II. osztály három csoportjában) nagy volt a játékosmozgás, jó néhány csapat új mesterrel vág neki a pontvadászatnak. Miként arról lapunkban már beszámoltunk, a tuzsériak visszalépésével a Tiszaka­nyár kapta meg a lehetőséget a szereplésre, az újoncok között van a Gyulaháza, a Csenger és az Ibrány. Mindannyian szeretnék bizonyítani, hogy valóban itt a helyük. Amolyan kakukktojás lehet az NB I.-es Kisvárda Master Good SE tartalékja, remélhetőleg a fiatalok szeretnének majd bizonyítani és emelik a bajnokság színvonalát.

A nyitóforduló bizonyára tartogat majd meglepetéseket, hiszen valamennyi együttes kerete megváltozott. Hol kisebb, hol nagyobb volt a játékosmozgás. Nagyhalászból mindössze egy játékos távozott, egy érkezett. Tiszavasváribból viszont tucatnyian köszöntek el és négyen érkeztek, Mándokon hatan távoztak és kilencen érkeztek. Az bizonyos, hogy valamennyi együttes – elsősorban az otthon kezdők – szeretne jó rajtot venni. Persze a vendégek aligha azért fognak majd pályára lépni, hogy pontatlanul térjenek haza. A legfontosabb az lenne, hogy sportszerű és jó mérkőzéseket láthassanak a szurkolók, és ne csak a nyitányon, hanem az egész szezonban.

ML


Szakvezetői várakozások

Szombat

Tiszavasvári–Kisvárda Master Good II.

Nagy István, tiszavasvári játékosedző: – Új csapat új edzővel, az első meccs hazai pályán, így mindent megteszünk majd azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ehhez megfelelő hozzáállás és önbizalom kell.

Erős Gábor, kisvárdai edző: –Kíváncsian várom, hogy fiatal csapatom mit fog tudni produkálni a felnőtt bajnokságában.

Mátészalkai MTK–Balkány SE

Marius Botan, mátészalkai edző: – Hazai pályán debütálunk, fiatal csapat vagyunk, a bajnokságra nézve óriási lendületet adna egy jó játékkal elért győzelem. Nem lesz könnyű, mert jó csapat az ellenfelünk.

Mirgai László, balkányi edző: –A kupában lejátszott mérkőzésünk megmutatta a hibákat, amiket mindenképpen javítanunk kell ahhoz, hogy pontokat szerezzünk. Egyébként a felkészülés alatt elégedett voltam a játékosaimmal, kíváncsian várom, hogy ez a fiatal társaság mire lesz képes.

Austria Juice Vásárosnamény–Nagyecsed

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – A főpróbát rendesen elbaltáztuk, egy olyan mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, amit úgy éreztünk, hogy megvan. A hibákból tanulni kell, de az első félidei játékra lehet építeni. Nem mehetünk fejjel a falnak, mert az Ecsed az előző szezonban több pontot szerzett idegenben, mint odahaza.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi edző: –Rangadónak tűnő mérkőzéssel kezdjük a szezont, remélem pontosan.

Nyírgyulaj–Fehérgyarmat

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: –Nem szeretnénk abba a hibába esni, mint a kupamérkőzésen, mindent megteszünk majd azért, hogy győzelemmel rajtoljunk.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Kezdésként az évek óta egyik legmarkánsabb klubhoz látogatunk, mindezt nem feltett kézzel tesszük, amennyire csak lehet, szeretnénk megnehezíteni a Nyírgyulaj dolgát.

Tarpa–Nagyhalász

Márton István, tarpai edző: – Újjáalakuló csapatunk sokszor még számomra is tud meglepetést okozni, egy nagyon stabil és jó Nagyhalász ellen kíváncsian várom, hogy melyik arcát mutatja az együttesünk.

Ludánszki István, nagyhalászi edző: – Megpróbálunk győzelemre törni egy jól megerősített Tarpa ellen.

Vasárnap

Gyulaháza–Ibrány

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy év után sikerrel mutatkozunk be az első osztályban.

Madalina György, ibrányi edző: – Érdekes mérkőzésre számítok, hiszen két megye II.-es bajnok találkozik rögtön a nyitányon. Az első mérkőzések általában hordoznak magukban nehézségeket, de remélem, meg tudjuk oldani és jó eredményt érünk el a hétvégén.

Csenger–Baktalórántháza

Csík Tibor, csengeri edző: – Izgulunk már nagyon, várjuk a kezdést. Sikeres rajtban bízunk, de minden meccs ugyanolyan fontos lesz. A legfontosabb, hogy a bajnokság végén bennmaradjon a csapat.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Jól sikerült a bajnoki főpróba a kupával, remélem, ezt a formát átmentjük az első bajnoki fordulóra is, bár nagyon nehéz lesz az újonc csapat otthonában.

Mándok–Tiszakanyár

Kiss Gábor, mándoki edző: – A rövid felkészülési időszak miatt van hiányérzetem, azonban már élesben kell bizonyítanunk. Bízunk a sikeres szezonkezdésben.

Csáki Róbert, tiszakanyári edző: – A megyei első osztály egyik legjobb, és az átigazolási szezon egyik legaktívabb csapata ellen kezdünk, aki nagyon jól erősített. A felkérés az első osztályra kicsit átírta a számításainkat, de a múlt heti kupameccsen nyújtott teljesítményünk bizakodásra adhat okot, bár a bajnoki mindig más, mint a kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!