szon-sportoldal

2008.10.02. 11:32

Nyírmadán az elsőség a tét

<p>Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: a négy megyei rangadó közül kiemelkedik a Nyírmada–Nagyecsed összecsapás, ezen ugyanis a tabella második helyezettje fogadja a jelenlegi éllovast.</p>

Egyszerű a képlet: csapataink vagy megyei rangadót játszanak a hétvégén, vagy pedig Hajdú megyei rivális ellen lépnek pályára. A négy szabolcsi derbin igazságosan osztoznak meg a hétvégi napok, kettőt szombaton rendeznek, ugyanennyit pedig vasárnap. Ennek oka, hogy a KemecseIbrány találkozót a tervezettnél egy nappal korábban játsszák le.

A négy mérkőzés közül három olyan lesz, amelyen a tabellán egymáshoz igen közel álló csapatok mérkőznek meg egymással, a kivételt a Volán-SényőVárda SE mérkőzés jelenti, de ezen sem mehetnek biztosra a tíz pozícióval kedvezőbb helyzetben lévő vendégek. A TiszalökBalkány parti győztese eltávolodhat az alsóháztól, a KemecseIbrány két értelemben is szomszédvári (földrajzi, illetve táblázaton elfoglalt helyek) rangadón pedig a középmezőnyben erősíthetik meg helyüket a felek. A két résztvevő egymással ellentétes utat járt be eddig: a házigazda feljövőben van, az Ibrány viszont legutóbbi három partiját elveszítette.

Hanem itt van a Nyírmada–Nagyecsed összecsapás

Tegyük a szívünkre a kezünket, a bajnokság előtt aligha gondoltuk volna, hogy túl az őszi szezon felén ennek a két csapatnak a nevével kezdődik a tabella. A bajnokságot az első forduló óta vezető ecsediek az elmúlt két játéknapon botlottak, így amennyiben meg akarják őrizni vezető pozíciójukat, akkor pontot kell szerezniük a hazai pályán eddig hibátlanul teljesítő Nyírmada otthobában.

Még egy érdekessége van a találkozónak: egymást váltó kapitányok néznek majd egymással farkasszemet a kispadon, hiszen az UEFA régióbajnokság honi selejtezőjében szereplő Tisza-csoport válogatottját tavaly még Szilágyi Bertalan dirigálta, idén viszont már Feczkó Tamás áll a kormányrúdnál.

A forduló valamennyi mérkőzése 15 órakor kezdődik, így a megyebeli érintettség nélküli LétavértesDiósgyőr II találkozó is.

9. forduló: szakvezetõi várakozások

Tiszalök (11.)–Balkány (13.)
Mirgai László, tiszalöki edzõ: – Remélem, hogy a keretem már újra kiegyenesedik erre a mérkõzésre, hiszen most is bebizonyosodott, ha kiesnek ketten-hárman, nemhogy hatan, akkor bizony nehéz helyzetbe kerülhetünk. Nagyon remélem, hogy a hétvégén sikerül megszerezni ezt a fontos a három pontot, hiszen két, kiesés ellen küzdõ csapat találkozik egymással. Vadon Lajos barátomnak nagyon szorítok, de bízom benne, ezen a mérkõzésen mi fogunk gyõztesen lejönni a pályáról.
Vadon Lajos, balkányi edzõ: – Érdekes meccs lesz, mivel nagy barátommal, Mirgai Lacival még nem kerültem szembe a kispadon. Ezen a meccsen is három pontot osztanak ki, remélem nekünk.
Kemecse (10.)–Ibrány (9.)
Koskovits György, kemecsei edzõ: – Szomszédvári rangadó elé nézünk, amely, mint minden ilyen jellegû mérkõzés, háromesélyes. A hiányzók pótlását kell megoldanunk, ha ez sikerül, akkor eredményesek lehetünk.
Kántor Zsolt, ibrányi játékos-edzõ: – A Nyírmada elleni mérkõzésen a jogos kiállítás után is küzdöttek-hajtottak a fiúk, nagyon kevés hiányzott a pontszerzéshez. Ha hasonló hozzáállást tapasztalunk Kemecsén is, akkor nyerni fogunk.
Volán-Sényõ (16.)–Várda SE (6.)
Rubóczki Tibor, sényõi játékos-edzõ: – Jó meccseket szoktunk játszani a Kisvárdával, csak egy gond van: ellenfelünk az utóbbi hetekben alaposan belelendült, nemcsak a gyõzelmeik száma gyarapodott, hanem a góllövõcipõt is megtalálták játékosai. Nálunk ez utóbbi még hiányzik, és a kapott gól sajnos rendszeresen benne van a játékunkban. Bízunk benne, hogy ennek ellenére megszakad a rossz sorozatunk.
Kocsis János, kisvárdai edzõ: – Az õsz legnehezebb mérkõzése elé nézünk, mert a Sényõ azért attól jobb csapat, hogy pont nélkül álljon a bajnokságban. Az utóbbi hetekben a csapat és a közönség újra egymásra talált, bízom benne, hogy sok drukkerünk elkísér bennünket a mostani mérkõzésünkre is, és természetesen bízom magunkban is, mert ha az elvárásaink szerint tudunk játszani, akkor idegenben is a gyõzelem reményével léphetünk pályára.
Nyírmada (2.)–Nagyecsed (1.)
Szilágyi Bertalan, nyírmadai edzõ: – Az ecsediekkel eddig mindig ki-ki meccset játszottunk, mindig az nyert, aki otthon játszott... Nagyon jól ismerjük egymést, a Tisza-csoport válogatottjában hét játékosom is volt az Ecsedbõl, a felkészülési idõszakban is gyakran megmérkõzünk egymássak, így az unalomig ismerjük egymást. Az elsõ hely pillanatnyi sorsáról döntõ mérkõzésen a hagyományok folytatódásában reménykedem, mert elég régen álltunk már az élen.
Feczkó Tamás, nagyecsedi edzõ: – Igazi megyei rangadó elé nézünk, nemcsak a táblázaton elfoglalt helyezések miatt. Mindkét csapat támadófocit játszik, ezért a nézõk lehetnek a legnagyobb nyertesei az összecsapásnak. No, meg remélhetõleg mi, hiszen egy pontszerzéssel megõrizhetnénk elsõ helyünket a tabellán.
Tiszakanyár (14.)–Hajdúböszörmény (3.)
Virovecz Pál, tiszakanyári edzõ: – Az elmúlt hétvégén nagyon erõs ellenféllel szemben sikeresen szerepeltünk, most a hírek szerint a csoport legjobbja látogat hozzánk, amely ellen folytatni szeretnénk a megkezdett jó sorozatot.
Hajdúszoboszló (15.)–Tuzsér (12.)
Nagy Gábor, tuzséri szakmai igazgató: – Olyan szempontból nem voltam elégedett a Kemecse ellen szerzett egy ponttal, hogy sok sárga lapot kaptunk, ami rányomta a bélyegét a mérkõzésre és az eredményre is. Ami a hétvégi meccset illeti, Szoboszlóról szeretnénk pontosan hazatérni. Gombkötõ sérülés, Simay eltiltás miatt nem játszhat.
Berettyóújfalu (8.)–Nyíregyháza Spartacus II (5.)
Balogh Zoltán, a Spartacus II edzõje: – Örülök, hogy fiataljaink jól mutatkoztak be a Ligakupában. A hétvégén nehéz mérkõzésre számítok, hiszen a Berettyóújfalu fõleg hazai pályán eddig kitûnõen szerepelt, de mi szeretjük a nehéz feladatokat, remélem, hogy ezúttal is megoldjuk

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!