szon-sportoldal

2008.10.19. 09:34

Paks-Szpari ÉLŐBEN!

<p>A Nyíregyháza Spartacus szombaton 18 órakor Pakson lépett pályára. <FONT color="#ff0000">A mérkőzés eseményeiről élőben számoltunk be portálunkon!</FONT> &#160;<dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Paks___Ny_regyh_za_2008_10_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Paks - Nyíregyháza 2008.10.18." /></a></dia></p>

 


Edzői nyilatkozatok:

Gellei Imre: - Az első félidőben mi uraltuk a játékot, mégis a vendégek szereztek gólt. Ezután Tököli hiába szerzett gólt, a játékvezető anulálta. Kiegyenlített lett a játék. Sajnos Solymosi játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe, és döntő bírónak bizonyult.

Révész Attila: - Játékban valamivel többet mutatott a Paks az első félidőben nem találtuk meg Tököli ellenszerét. Fordulás után rendezettebbek lettünk, és szerencsés körülmények között sikerült a győztes találatot is elérnünk, ezzel nemes bosszút vettünk a paksiakon.


A vendégjátékosok percekig ünnepeltek szurkolóikkal.

Meg nem erősített információk szerint igen indokolt volt a kapuscsere, hiszen Lazareanunak eltört az ujja.

Vége! Bravúrosan nyert a Szpari!

96. perc: GÓL! Kölcsönkenyér visszajár! Bárányos higgadtan passzolt ki jobbra Miskolczinak, aki pontosan centerezett és Bárányos 6 méterről a kapuba lőtt, 1-2 .

95. perc: A hazai nézők hazaindultak, közben Solymosi ki tudja miért, Odrobénának piros lapot mutatott fel. Hogy miért...

94. perc: Lökdösődés a pályán, fezsült a hangulat. Sárgát kapott Tamási.

91. perc: Dossot lökte meg Perényi, amikor mellre vette a labdát. A 22 méteres szabadrúgást Bárányos ívelte gyengén, előtte a hazai B-középből egy vizes palackot dobtak be a pályára

4 perc a hosszabbítás.

90. perc: Ramos jobb oldali beadását vette fel Kovács, majd Zabos sárgát kapott, az öt meglökő, vagy könyökló Éger pirosat.

87. perc: Ramos ismét csent pármásodpercet egy szabálytalanság után.

87. perc: Illyés bukfencet vetett egy labdafogás után, ami tetszett a publikumnak.

86. perc: Menjen az idő…. cserélt Révész Attila és Apostut Odrobéna váltotta.

84. perc: Illyés váltotta sérült Lazareanut.

83. perc: Hefflert Márus váltotta a hazaiaknál.

82. perc: Ügyesen paszsolgatnak a vendégek.

81. perc: Ha a Márkus jön, akkor nyerünk - mondta Józsi, mikor meglátta, hogy a hazaik cseréhez készülnek.

79. perc: Miskolczi passzolt Dossohoz, aki a jobb szélről középre adott, ám Apostu nem érkezett időben.

78. perc: Dossóban lenne  a győztes gól? Eddig még nem sok vizet zavart, igaz elég lenne csak egyszer.

77. perc: Miért nem hozza már be Búzást - mondogatják a nézők a lelátón! A hazaiak igazi karmester nélkül játszanak, szerencsére egyre kevesebb átütőerővel.

75. perc: Sevelt Dosso váltotta, Ramos is visszatért.

74. perc: Ramost vágták fel, a mieink már lopják az időt, Tököli pedig kirohant a pályán kivülre a labdáért. Még a hordágyot is behozták, azon vitték ki Ramost.

73. perc: Egyre csökken a nyomás a paksi erőműben, levegőhöz jutott a Szpari, párszor ügyesen passzolgattak Bárányosék, sajnos veszély nélkül.

72. perc: A szabadrúgást Éger lőtte rá, a labda a sorfalat érintve szögletre pattant, ebből nem lett veszély.

71. perc: Vihar a nézőtéren, a vendégdrukkerek és a hazaiak nagy hangpárbajt vívnak, rázzák a kerítést, de nincs gond… Abból viszont lehet, hogy Lazareanu kilépett a labdával a 16-oson kivülre.

68. perc: A gyúrók meggógyították Lazareanut, Tököli lesen kapott egy labdát, amit persze a hazai nézők másként láttak.

67. perc: Báló állt be Csehi helyére, Tamási pedig Sipekit váltotta. Közben Lazareanut áplják.

65. perc: Lazareanu és Tököli ütközött egy magas labdánál, a vendégkapust ápolni kellett.

64. perc: Bárányos remekül szöktette Miskolczit, aki a jobb összekötő helyén az alapvonalig futott, ám nem tudott középre adni.

63. perc: Igen csapkodó  a játék, ami persze jó a vendégeknek, már ha marad az eredmény.

60. perc: Vendégbedobás a jobb oldali szölgetzászló közeléből, a mieink hátra passzolták a labdát saját térfelükre.

59. perc: Éger iramodott fel a vendégtérfélre, szerencsére nem tudták a fejére ívelni a labdát.

57. perc. Egy vendégkontra kezdeténél Ramost vágták fel a felezőnél.

56. perc: Mintha alább hagyott volna a hazaiak mindent elsöprő lendülete, jó lenne ezt kihasználni. Közben Perényi kapott sárgát Hanák felvágásáért.

55. perc: Sipeki jó 30 méterről lőtt a jobb kapufa mellé.

51. perc: Egyre nagyobb a paksi nyomás, amiből csak időnként szabadul a Szpari.

46. perc: Kiss 16 méteres lövését védte Lazareanu.

46. perc: Sevel középkezdésével megkezdődött a második játérész. egyik oldalt sem cseréltek.


46. perc: Sevelnek engedett elvégezni egy szabadrúgást a játékvezető, ő is sárgát kapott, majd Solymosi lefújta az első félidőt.

46. perc: Pandur vágta fel Miskolczit a felezővonalnál, amiért sárgát kapott!

3 perc a hosszabbítás.

44. perc: Bárányos egy szabadrúgást 30 méterről kapura lőtte, ám Kovácsnak nem okozott gondot a hárítás.

42. perc: Szép Szpari akció volt: Perényi, Ramos, Miskolczi majd Sevel után Bárányos kapta a labdát, ám a paksi 16-osnál legyűrte a túlerő.

40. perc: Ennek nem lesz jó vége…A Szpari alig birtokolja a labdát, a hazaiak pedig igen rámenősen játszanak.

36. perc: Gól!Egyenlítettek a hazaiak. Heffler futott el a jobb szélen, visszagurított, Kristin pedig a 16-os jobb oldali sarkáról jobbal, szépen csavart a bal felső sarokba, 1-1.

33. perc: Tököli 25 méterről jobbal lőtt, Lazareanu bravúrral szögletre tenyerelte a labdát. A bal oldali kornert követően Sevel és Tököli összerúgtak a kaputól 20 méterről, volt egy kis kakaskodás a játékosok között, aztán megnyugodtak a kedélyek és vendégszabadrúgással folytatódott a meccs.

33. perc: Egy gyenge idegzetű hazai drukker egy zacskó szotyit próbált meg bedobni a pályára, ám alacsony volt az ív, a kerítésen megakadt az ajándékcsomag.

31. perc: A paksi cserék melegítnei kezdtek. Tökölire oda kell figyelni, mert sokszor kerül lövőhelyzetbe a 16-oson belül, szerencsére eddig „eltökölte” a lehetőségeit.

29. perc: Tököli ismét helyzetbe került, ám 8 méteres lövése szöglete pattant. A kornerből nem lett csak egy újabb, a jobb oldlai beadás után Csehi 16 méterről ollózott, magasan fölé.

28. perc: Hiába örültek a hazaiak…Tököli lefutotta Mbossuit, a visszapassz után kapura lépett és a hálóba lőtt, ám mindezt lesről, így nem kapott érte gólt.

27. perc: A előbbi helyzetnél megsérült Lazareanu, két percig ápolták.

25. perc: Miskolczi 30 máéteres lövése éppen hogy elsuhant a jobb kapufa mellett. Ugyanebben a percben Tököli 8 méterről lőtt, Lazareanu védett.

23. perc: GÓL! Egy gyors vendégkontra, Apostu passzolt Sevel elé, aki a jobb összekötő helyén cselezni akart, úgy tűnt elveszítettük a labdát, amely Bárányos elé került, ő 14 méterről lőtt, a labda pedig Pandurt is érintve bevánszorgott a jobb alsó sarokba, 0-1!

21. perc: Ramos száguldott el a jobb szélen, egy csel után visszavette a labdát bal lábára, majd lőtt, aminek bedobás lett a vége. A hazai kotnránál Tököli Csehi jó passz után újabb helyzetet puskázott e 15 méterről, lövését Lazareanu biztosan fogta.

20. perc: Tököli 15 méterről igéretes helyzetből gyatrán mellé lőtt.

19. perc: Csehi egy szép csel után balról középre paszsolt, Böde 15  méteres lövését Goiai blokkolta.

18. perc: Elég unalmas a meccs, a Szparinak egyelőre elég a döntetlen.

17. perc: Kitépte magát a szorításból a Szpari, volt néhány szép passz, sajnos veszély nélkül.

14. perc: A hazaiak semmit sem akarnak a véletlenre bízni, ha eladják a labdát, azonnal megtámadják a vendégeket, még az ő térfelükön. Egy ilyen labadszerzés után Hanák ugratta ki Tökölit, de szögletre mentettünk. A bal oldali beívelést zabos kifejelte, majd Csehi 25 méterről lőtt, ismét korner. Ez veszélyes volt, mert Kriston beadásába Apostu úgy élt bele, hogy a labda a hosszú saroknál ismét szögletre ment ki. A harmadik már nem okozott gondot.

12. perc: Böde próbálta meg kiugatni Tökölit, szerencsére hosszú volt a passz. Rázendítettek a mieink, zúg a Hajrá Szpari.

11. perc: Ahogy Gellei ígérte, a paksiak támadnak, nem akarnak levegőt adni a nyíregyháziaknak, aik egyelőre csak a védekezésre összpontosítanak, a kontrára még nem futotta erejükből.

9. perc: Állj fel Józsi! - kiabálták be Zabosnak, aki rúgást kapott és a földön ül, miközben ápolják.

6. perc: Immár tizenhárman vannak a vendégszektorban és egyelőre csak szemlélik az eseménytelenséget, illetve azt, hogy Tököli 17 méterről, ballal kapura lőtt, a alpos lövést Lazareanu biztosan hárította.

6. perc: A paksiak nyomás alatt tartják a Szparit, zömmel a vendégtérfélen pattog a labda.

3. perc: Az első Szpari-kisérlet: Miskolczi passzolt Apostu elé, ám Éger mentett.

1. perc: Éger a középkezdés után azonnal a kapura rúgta a labdát, ami fölé ment. A hazaiak támadólag léptek fel.


Atomtámadás…szól a hangszórókból, a hazai induló. Mintegy kétezren lehetnek a pálya körül, a csaptok már bementek az utolsó simításokat elvégezni. A mieink piros-kékben játszanak, a hazaiak tiszta fehérben. A századik paksi színekben játszott meccsén Hefflert köszöntötték, aztán Sólymosi belefújt a sípjába, és Csehi T.útjára indította a labdát, elkezdődött a meccs.


Negyedóra lehet a kezdésig, a vendégszerktorban négy Szpari-drukker énekelt egyet, majd szemlélni kezdték a melegítő csapatokat. A nap lement, a villanyt felkapcsolták, ez már NB I-es, a stadion az enyhén szólva is alacsonyabb osztályú. Lelátó csak az egyik oldalon, kilenc sor műanyagszék, állóhely az egyik kapu mögött (ez a vendégszektor). Ennyi…

Attilla, kettő elég lesz - szólt be az egyik paksi szurkoló Tökölinek, akitől bizonyára gólokat várnak a hazaiak. Remélhetőleg nem így lesz


Nagyon balhés aligha lehet a paksi publikum, mert nem kis meglepetsére a biztonságiak között sok a nő, a csinos hölgyek igen készségesk, a napsütésben még javában trécselnek, hiszen fél óra van a kezdésig. A sípmester az a Solymosi, aki tavaly is vezette a Paks-Szpari meccset és akkor kétszer is villantotta  a pirosat a nyíregyháziaknak, Ambrusz és George ment idő előtt zuhanyozni.


Jó háromnegyedórával a kezdés előtt igen lassacskán gyülekeznek a nézők a paksi stadionba, ahol a Szpari fog játszani 18 órától.

Mivel a klubépületet átalakítják, a sajtóhelyet a szemben lévő oldalon, kilenc soros lelátó legfelső széksorában alakították ki. Nem egy leányálom a térden tartott laptop billentyűzetét ütni, de ez van. Baktán bizony ettől jóval komfortosabbak a körülmények.

Szabó András edző az imént sétált egyet a pályán, tesztelte a füvet, ami éppen lyan zöld mint mifelénk. A bejáratnál Hegedüssel futottam össze, aki sérülés miatt nem játszhat. A paksiak már melegítneke, a mieinél még csak a kapusok vannak a pályán.

Jegyzőkönyv

Paksi FC- Nyíregyháza Spartacus 1-2 (1-1)

Paks, 2 ezer néző, v.: Solymosi (Lémon, Iványi)

Paks: Kovács – Kriston, Éger, Pndur, Hanák – Heffler (Márkus, 83.), Böde, Sipeki (Tamási, 67.), Csehi T (Báló, 67.). – Kiss T, Tököli. Vezetőedző: Gellei Imre.

Spartacus: Lazareanu (Illyés, 85.) – Perényi, Mboussi, Goia, Cornaci – Miskolczi, Zabos, Bárányos, Ramos – Sevel (dosso, 75.), Apostu (Odrobéna, 86.). Klubmenedzser: Révész Attila.

Gól: Bárányos (23.), 0-1, Kriston (36.) 1-1, Bárányos (96.), 1-2.

Sárga lap: Pandur (45.), Sevel (46.), Perényi (56.), Zabos (89.), Tamási (90.)

Kiállítva: Éger (89.), Odrobéna (90.)



Levegőt sem adnak majd a paksiak! Van miért visszavágnia a Szparinak szombaton, Sztojkov megsérült Izlandon, helyére Sevel kerül majd a kezdőbe.

Ligakupa: DVSC-TEVA-Nyíregyháza Spartacus  A szezon első hazai Ligakupa mérkőzését játssza a DVSC-TEVA alakulata szerdán 15.30-tól. Az ellenfél a Nyíregyháza Spartacus gárdája lesz.    


- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!