szon-sportoldal

2008.11.25. 13:51

Emlékezetből a Pezinok ellen

<p>A férfi kosárlabdázók Közép-Európai Liga Kék csoportjában az eddig két győzelemmel és egy vereséggel álló Marso-Vagép NYKK szerdán 18 órától a szlovák bajnok Pezinok csapatát fogadja.</p>

Nemcsak a kamaszokat, a rutinos játékosokat is megmozgatta az elmúlt napokban Kamaszi Ferenc, aki a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdázóinak erőnléti felkészítésében segédkezett. A vajdasági illetőségű szakember még vasárnap is két kemény edzést vezényelt, kihasználva, hogy új időpontot kapott a csapat szombathelyi bajnokija. Szerdán (kezdés 18 órakor) azonban újfent a kosárpályán kell bizonyítani: a Közép-európai Ligában (CEBL) az idegenben október 13-án már legyőzött szlovák bajnok, a Pezinok lesz a vendég a bujtosi csarnokban.

– Az erőnlétin kívül más jellegű munkát amúgy sem tudtunk volna nagyon végezni, hiszen a bujtosi csarnok elfoglaltsága miatt teremgondjaink is adódtak – mondta Kmézics Zoran, a nyíregyháziak edzője. – Csodát nem lehet várni a pár napos pótalapozástól, de azt igen, hogy agresszívitásban és gyorsaságban előrelépjünk. A védekezés az más tészta, hiszen annak sikerességében más faktorok, elsősorban akarati tényezők is szerepet játszanak, de talán ebben is javulunk. Például új játékosunk, a center Gabriel Hughes segítségével, aki magas, erős és a lepattanózásban jártas kosaras hírében áll. Technikailag talán nem annyira képzett, de nekünk most egy brusztolós játékosra volt szükségünk.

Alig egy hónapja, hogy az NYKK 78–68-ra nyert a Pozsonymenti kisvárosban, és abból a csapatból hárman (Walker, Trivunovics és Jeleszijevics) már nem tagjai a keretnek, így a pezinokiak nagyot nézhetnek majd Booker, Burton és Hughes láttán.

– Már csak a személycserék miatt is teljesen más jellegű mérkőzésre lehet számítani – vélekedett Kmézics. – Hughes-nak a keddi esti és a szerda délelőtti edzésen kétszer egy órája van arra, hogy megtanuljon valamit a játékainkból. Kicsit bosszant, hogy a pezinoki mérkőzésről nem készült semmiféle felvétel, így csak emlékezetből tudunk készülni a szerdai fellépésre. Helyzetünkből adódóan szükségünk van a győzelemre, hiszen a nemzetközi sorozatot eddig is komolyan vettük, ráadásul a CEBL-ben eddig jól is állunk, a bajnoki feltámadásunkhoz pedig minden más sikerélményre szükségünk van.

Fokozott készültség

A nyíregyházi klubvezetők ezúton kérik a mérkőzésre kilátogató szurkolókat, hogy a szlovák csapatot sportszerűen fogadják és csak a hazai gárda buzdításával foglalkozzanak. A két ország elmúlt hetekbeli diplomáciai viszonya miatt fokozott biztonsági készültség mellett rendezik meg a szerdai mérkőzést. A Pezinok elleni meccsre megváltott belépők az NYKK következő, egyben utolsó idei hazai bajnokijára, a december 6-i Szolnok elleni találkozókra is érvényesek lesznek.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!