szon-sportoldal

2010.08.12. 19:09

Varga Marci a mieink legjobbja

<p>Legutóbbi két mérkőzésén vereséget szenvedett az U16-os magyar fiú kosárlabda válogatott a B divíziós Európa-bajnokságon, de vigasznak megteszi, hogy a nyíregyházi Varga Márton a csapat legjobbja.</p>

A mutatók arról árulkodnak, hogy Varga Márton a legkiegyensúlyozottabban szereplő játékosa az észtországi Tallinnban, a B divíziós U16-os Európa-bajnokságon szereplő magyar fiú kosárlabda-válogatottnak. A Nyírsuli játékosa a grúzok ellen a második legeredményesebb magyar volt, a szlovénoknak pedig ő dobta a legtöbb pontot a mieink közül – fájdalom, így is két vereség lett a vége.

Ami a Grúzia elleni szerda esti mérkőzést illeti, a magyarok 83–56-ra veszítettek, a cserepadról beszálló Varga 16 perc alatt 9 pontig, 2 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott. Másnap, a szlovének ellen (49–65) már a kezdőcsapatban kapott helyet a nyíregyházi center, aki a bizalomra 28 pályán töltött perc során 14 ponttal, 7 lepattanóval és 1 labdaszerzéssel szolgált rá.

A magyarok az 1–8. helyért kiírt rájátszás F csoportjában a negyedik helyen végeztek, a folytatásban az 5–8. pozíciókért küzdhetnek.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!