szon-sportoldal

2010.10.15. 14:14

Ott folytatnák, ahol abbahagyták

<p>Szombaton hazai pályán is bemutatkozik a Marso-Vagép Nyíregyháza KK, az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat ellenfele a sokra taksált Körmend lesz.</p>

A helyzet a négy évvel ezelőtti idénykezdetre hasonlít. Vagy legalábbis reméljük, hogy hasonlítani fog. Akkor is a második fordulóban játszott a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat a Körmenddel, a 87–68-ra megnyert mérkőzést követően az akkori újonc Vásárhelyt sikerült legyőzni, majd az egész hátralévő alapszakaszban nem veszített hazai pályán meccset a csapat. A szombati (kezdés: 18 óra) hazai mérkőzésen ismét egy jó sorozatot alapozhat meg az NYKK, ezen az összecsapáson a Körmend lesz Sitku Ernőék vendége.

– A hazai bemutatkozás előtt felfokozott a várakozás a csapaton belül, a héten jó hangulatban dolgozhattunk, a srácok remekül edzettek – adott helyzetjelentést az itthoni premier előtt Ferenczi Tamás vezetőedző. – Ott kell folytatnunk, ahol Székesfehérváron abbahagytuk, ugyanarra az agresszív védekezésre lesz szükségünk, amit a második félidőben nyújtottunk. Kulcskérdés lesz, hogy miként boldoguluink majd Rashad Bellel, hiszen a körmendiek amerikai légiósa nagyban meghatározza ellenfelünk támadójátékát. Nyilván a vasiak is a győzelem reményében érkeznek hozzánk, amit az is jelez, hogy már pénteken útra keltek, de mi is igényt tartunk a két pontra.

Szükség van a győzelemre

A szezon előtt Ferenczi Tamás a hazai eredményességet nevezte a jó szereplés kulcsának. Az első négy közé várt Körmend ellen is kötelező a győzelem?

– Nem szeretem a kötelező győzelem kategorizálást, de ha már erről kell beszélni, akkor a velünk hasonszőrű csapatokkal szembeni hazai meccseket, illetve a nálunk alacsonyabban jegyzett riválisok elleni mérkőzéseket sorolnám ide – mondta a felvetett témáról a vezetőedző. – A Körmend nem sorolható egyik körbe sem, de ha álmodozni szeretnénk a felsőházba jutásért, akkor az élcsapatok ellen is szükségünk van néhány győzelemre. Bízom benne, hogy szombat estére meglesz az első ilyen jellegű sikerünk.

Örömteli hír, hogy Mohácsi Máté a héten bekapcsolódott az edzésmunkába, és szombaton már a keretben lesz. A nyitányt kihagyó Czigler László ínjekciókat kapott annak érdekében, hogy fájós térde gyógyuljon, a center is szeretne pályára lépni egykori csapata ellen.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!