szon-sportoldal

2010.11.02. 13:38

A nagyobbak között is bizonyított

<p>A Nyírbátori ASE tehetséges asztaliteniszezője, Majoros Bence ötödik lett a serdülők között, a héten ebben a korosztályban szerepel a válogatottban.</p>

Újonc korcsoportos versenyzőként nem olyan rossz teljesítmény a serdülők között az ötödik helyen végezni. Majoros Bence, a nyírbátoriak asztaliteniszezője mondhatja ezt el magáról, no meg azt is, hogy a jövőre már ehhez a korosztályhoz tartozó versenyző ismét igazolta: a nagyobbak között is lesz keresnivalója.

Az újonc rangsor első helyezettje a serdülők között a kiemelésének megfelelő helyezést érte el a Top-12 bajnokságon, méghozzá úgy, hogy hét győzelme közül egy volt bravúr, négy vereségéből pedig ugyanennyi a váratlan. A bravúrt a tőle magasabban jegyzett Kovács Richárd ellen érte el, a szombathelyi Szarka Zsolttal szembeni vereség viszont úgymond nem volt bekalkulálva. E három versenyző egymást körbeverve egyformán hét-hét sikert könyvelhetett el a negyedik-hatodik helyen, végül a nyírbátori legény lett köztük a „középső”. Szintén saját jogán harcolta ki a legjobb serdülők közötti részvételt a még ugyancsak újonckorú másik nyírbátori reménység, Tóth Gábor, aki ugyan egyetlen győzelmét csak adminisztratív úton szerezte meg (Kovács Sebestyént addigra már kiállították, ellene könyvelhetett el győzelmet a nagyecsedi nevelésű sportoló), de néhány ellenfelének okozott pár kellemetlen percet, játszmát.

Ami pedig a továbbiakat illeti, Majoros a hét második felében a szlovák nemzetközi korosztályos bajnokságon vesz részt – a serdülők között. Csapatban Kovács Sebestyénnel és Bőhm Gáborral alkot egy triót, párosban Ecseki Nándor lesz a partnere. A hivatalos magyar delegációnak edzőként lesz tagja a szintén nyírbátori Kiss Zsolt, aki a fővárosi Szili Györggyel együtt felügyeli majd a magyarok teljesítményét. A szövetség ezzel a lépéssel is elismeri azt a szakmai munkát, amit a bátori klubnál az utóbbi években végeznek.

Serdülő Top-12 bajnokság

A Nyírbátori ASE versenyzőinek eredményei

Majoros B.–Szudi (Jászkun Volán) 0:3, –Szarka Zs. (Szombathelyi AK) 1:3, –Kovács S. (BVSC) 3:2, –Heiszman (KSI) 3:1, –Freisinberger (KSI) 3:2, –Sabján (Komló) 2:3, –Ecseki (Cegléd) 1:3, –Balogh E. (Kecskeméti Spartacus) 3:0, –Bőhm (Sopron) 3:2, –Tóth G. (Nyírbátori ASE) 3:1, –Kovács R. (Wink) 3:2.

Tóth G.–Szudi 0:3, –Szarka Zs. 0:3, –Kovács S. 3:0 (játék nélkül), Heiszman 1:3, –Freisinberger 2:3, –Sabján 0:3, –Ecseki 0:3, –Balogh E. 0:3, –Bőhm 0:3, –Majoros B. 1:3, –Kovács R. 0:3.

A végeredmény: 0. Szudi Ádám (Jászkun Volán) 11 győzelem, 2. Ecseki Nándor (Ceglédi VSE) 9, 3. Sabján Gergely (Komlói Bányász) 9, 4. Szarka Zsolt (Szombathelyi Ak) 7, 5. Majoros Bence (Nyírbátori ASE) 7, 6. Kovács Richárd (Wink AC) 7, ...12. Tóth Gábor (Nyírbátori ASE) 1.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!