szon-sportoldal

2011.04.22. 14:28

Piros pont a páros-pontért

<p>Újabb nyíregyházi teniszező, Csonka Gábor is feliratkozott a világranglistájára, az NYVTC versenyzője thaiföldi túrája során elsősorban párosban remekelt.</p>

Utolsó éves korosztályos versenyzőként ugyan még versenyezhetne a juniorok között, de Csonka Gábor ebben az esztendőben már a felnőttek mezőnyében próbál szerencsét. Ennek megfelelően az NYVTC reménysége – Fucsovics Mártonhoz hasonlóan – a közelmúltban ugyancsak Ázsiában próbált szerencsét – Thaiföldön járt, ahol Khonkaen városában rendeztek három, egyaránt 15 ezer dolláros, keménypályás ITF-future-versenyt.

Hírességgel edzhetett

Világranglista-pont és -helyezés híján ezekre a versenyekre is roppant elég feliratkozni – legyen elég annyi, hogy Csonka Gábor számára is csak a harmadik viadalon jutott hely az egyes- és párostáblán egyaránt. A tizennyolcadik éves nyíregyházi reménység addig sem tétlenkedett, hiszen kemény edzésekkel múlatta az időt. Az edzőpartnerek között volt Tanakorn Srichaphan, akinek a neve jól cseng a világ teniszéletében, lévén a 2003-ban a világranglista-9. helyéig jutott, öt ATP-tornagyőzelemmel büszkélkedő, a teniszből „cirka” három és félmillió dollárt összeütögető Paradorn Srichaphan bátyja.

Hogy Gáborék jól tették a dolgukat, arra a harmadik versenyen elért eredmény volt a legjobb visszajelzés. Ezt a viadalt már a nyíregyházi legény közreműködésével rendezték meg, és Csonka egyesben és párosban sem maradt győzelem nélkül. Olyannyira, hogy utóbbi versenyszámban a malajziai Ariez Elyaas Deen Heshaam oldalán egészen az elődöntőig menetelt. Ezért már világranglista-pontok is jártak a két versenyzőnek, Csonka Gábor a következő rangsorban az ezredik hely környékén állomásozik majd.

És persze nem tesz le arról, hogy tovább gyűjtögessen, de addig kemény edzések várnak rá, és akár a németországi Stuttgart melletti murri akadémiára is visszatérhet.

ITF-future-torna
15 ezer dollár, kemény pálya, Khonkaen (Thaiföld)

Egyes
Selejtező, 1. forduló: Csonka G.–Sasonkgo (indonéz) 6:1, 7:6. 2. forduló: Whittington (ausztrál, 4. kiemelt)–Csonka G. 6:0, 6:1 – Csonka Gábor nem jutott a főtáblára.

Páros
Nyolcaddöntő: Csonka G., Deen Heshaam (magyar, malajziai)–Dubinszkij, Jeszenbekov (orosz, kazah) 6:1, 6:3. Negyeddöntő: Csonka G., Deen Heshaam–Korkiatthaworn, Prahmanee (thaiföldi) 2:6, 6:4, 12–10. Elődöntő: Doakmaiklee, Wachiramanowong (thaiföldi)–Csonka G., Deen Heshaam 6:4, 6:2.
Végeredmény: 3. Csonka Gábor, Ariez Elyaas Deen Heshaam (magyar, malajziai).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!