szon-sportoldal

2011.05.20. 10:50

Ismét pontokkal fizettek...

<p>A Magyar Labdarúgó Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatósága újabb fájdalmas döntésre kényszerült – további pontlevonásokra. Méghozzá a játékvezető díjak késedelmes befizetése miatt.</p>

Így a Szi-Zo Sport megyei első osztályban a változatlanul adós Mátészalkai MTK, a másodosztály Díjözön-csoportjában a Geszteréd, Kölyök SC, Nyírbogdány trió, míg a Carmo-csoportban a Nábrád, Porcsalma és a Szatmárcseke bűnhődik hasonló okból. A Selyember-csoportban szereplő Tiszamenti SE sem úszta meg az aktuális büntetést, ugyanakkor az egyesület a héten törlesztette hátralékát, vagyis mentesül az újabb retorziótól. Akárcsak a megyei harmadosztályban érdekelt Őr, amely szintén eleget tett kötelességének.  A Beszeterec, Penészlek, Piricse, Szamosszeg négyes viszont változatlanul „sáros” az előírt játékvezetői díjjal.

Miként azt korábban jeleztük: május 31-ig marad érvényben a fordulónkénti pontlevonás, majd azokat a csapatokat, amelyek a felszólítás után sem fizetnek – kizárják, egyúttal visszasorolják a legalacsonyabb osztályba! Ott is csak abban az esetben indulhatnak, ha rendezik tartozásukat. Az idő pedig szorít.

Mindeközben a versenybizottság megállapította, hogy a másodosztály Carmo-csoport legutóbbi fordulójában lejátszott Nyírmeggyes–Szatmárcseke felnőtt bajnoki mérkőzésen a vendégek labdarúgója, Bozsányi László jogosulatlanul (öt sárga lap birtokában) szerepelt. A csekeiek 6–1-re elbukták az összecsapást, „mellékbüntetésként” büntetőpont levonására számíthatnak.

Az igazgatóság részéről szolgálati közleménynek tekinthető, hogy a következő szezonra  érvényes nevezési lapokon az egyesületeknek csatolni kell a 90 napnál nem régebbi bírósági bejegyzést. A dokumentum beszerzését, illetve beadását senki ne hagyja az utolsó pillanatokra!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!