szon-sportoldal

2011.06.07. 12:18

NB III: Akarják is, meg nem is

<p>A bajnokesélyesek közül egyedül a Tiszakanyár SE-nek van meg az NB II-es licence, de mindhárman az elsőségre hajtanak, így drámainak ígérkezik az utolsó forduló, amely során a negyedik helyezett Kemecsének is osztanak lapokat.</p>

Megnyerni a bajnokságot és vállalni a magasabb osztályú követelményeket – két külön dolog. Itt van a tavalyi NB III-as példa: az SE Kemecse élen végzett a Tisza-csoportban, ám a másodosztályba már nem nevezett be. Vagy emléíthetnénk a Balkány SE esetét, amely 2007-ben végzett az élen, de az NB II-be már nem vágott bele. Ilyen szempontból a Dráva-csoportban szereplő Szentlőrinc a magyar „csúcstartó”: a baranyai alakulat 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a harmadosztályú sorozatot – anélkül, hogy feljebb lépett volna.

Ezekből is látszik, hogy a játékosok elsősorban a dicsőségért, a bajnoki aranyéremért hajtanak, az már a vezetők feladata, hogy meg tudják-e teremteni az osztályváltáshoz szükséges feltételeket. A Tisza-csoportban az utolsó forduló előtt késhegyremenő a küzdelem az elsőségért, nyilván mindhárom bajnokesélyesnél eljátszottak már a gondolattal, hogy mi lenne, ha... Arra kerestük a választ, hogy feljebb lépnének-e abban az esetben, ha megnyernék a bajnokságot.

Mindhárom NB III-as csapat az elsőségre hajtanak

 

– Jelenleg ezt a kérdést vezetőségünkkel még nem tárgyaltuk, a hétvégi eredmény ismeretében nagyon gyors döntést fogunk hozni – mondta az élen álló Tiszakanyár SE elnöke, Lakatos Roland. – A szándékunk megvan a feljutásra, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy NB II-es klublicence a Tisza-csoportban egyedül a Tiszakanyárnak van. A vezetőségünk már a tavalyi bajnoki évben is hangoztatta, hogy a magasabb osztályba jutás csak bajnokcsapattal képzelhető el, és a kialakítandó álláspontunkat nagyban befolyásolja az új sporttörvény, az ebből adódó anyagi lehetőségek mérlegelése után tudunk döntéseket hozni. Mint minden más sportegyesület, mi is várjuk az ígért kormányzati segítséget az utánpótlás- és a felnőttcsapatok működtetéséhez, enélkül ugyanis önkormányzati és szponzori pénzekből nem valósítható meg komolyabb célkitűzés.

– Ahogy a tavaszi szezon előtt is beszéltünk róla, infrastruktúrálisan sajnos még nem tartunk ott, hogy eleget tudjunk tenni az NB II követelményeinek – vélekedett Fodor András a Nagyecsedi RSE elnöke. – Éppen ezért a megadott időre nem is adtuk be a licenckérelémünket. Folyamatosan fejlődünk, építünk egy új pályát, de még el kell telnie egy kis időnek, hogy a körülmények is magasabb osztályúak legyenek Ecseden. Ettől függetlenül nem mondunk le a bajnoki címről, sőt, nagyon is az élen szeretnénk végezni, hiszen a Feczkó Tamás irányításával elvégzett három éves munka alapján megérdemelné az elsőséget a csapat. Sajnos, eladtuk a korábban meglévő hétpontos előnyünket, de szombaton a Kemecse ellen mindenképpen nyerni akarunk, közben pedig szurkolunk annak, hogy a Cigánd kapja el a Tiszakanyárt. A jelszót mindenesetre kiadtam: támadás!

Alig kell átlépni a megyehatárt ahhoz, hogy a harmadik bajnokesélyesre bukkanjunk. Nem elég, hogy az utolsó játéknapon, Cigándon két bajnokjelölt találkozik, a települések közötti mindössze 10 kilométeres távolság is élesíti a harcot.

– Az igazat megvallva, a licenc beadásának időpontjában még nem gondoltunk arra, hogy ekkora esélyünk lesz a bajnoki címre, így akkor elmulasztottuk beküldeni a papírokat – mondta a tervekről Terjék Sándor, a Cigánd SE szakosztályvezetője. – Aztán ahogy telt az idő, úgy láttunk egyre nagyobb esélyt a feljutásra, így most már minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy ha helyzetbe kerülünk, akkor ott lehessünk az NB II-ben. A létesítményünk, az infrastruktúránk alkalmas a másodosztályra, úgy fogalmaznék, most már jobban akarjuk a feljutást, mint nem. A döntés nem teljesen a mi kezünkben van, az alap az, hogy legyőzzük a Tiszakanyárt, aztán lesz, ami lesz.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!