szon-sportoldal

2011.06.26. 17:10

Véget ért a nagy focifieszta

<p>Labdarúgás - A Nyírsuli öt csapata is élen végzett korosztályában a Jonatán kupán.</p>

Szombaton délelőtt még meccseltek, délután pedig ki sóstózhatták magukat a fiatal focisták. Sokan választották az Állatparkot és a strandot, mások inkább sétálgattak. Mindannyian készültek a Jonatán kupa nemzetközi gyereklabdarúgó vasárnapi zárására.

Izgalmas finálék

A nyolc nemzet fiataljai nyolc korosztályban vetélkedtek. A házigazda Nyírsuli végül öt elsősége mellett három ezüstöt is magáénak tudhat. A legidősebbek, az 1996-osok vasárnap Leveleken a magyar C-válogatott ellen döntetlennel zártak (3-3), így lecsúsztak az aranyról. Élen zárt az 1099-es, 2000-es, 2001-es és 2002-es korosztály.

Az időnként túl lelkes szülők nagy ovációja kísérte a gólokat, amikből a zárónapon is volt bőven. Ismét kiderült, hogy ezek a fiatalok már milyen ügyesen bánnak a labdával és a résztvevők közül jópáran juthatnak el élvonalbeli bajnokságokban. Üde színvolt volt a macedón küldöttség, amelyet Dancso Celeszki, a Szpari egykori remek kapusa hozott Nyíregyházára. A szimpatikusan viselkedő macedónok végül éremmel és különdíjjal távoztak a négynapos seregszemléről, amelyen negyven önkéntes segítette a szervezők munkáját. Vasárnap a nyolc helyszínen a mérkőzések után megtartották a díjkiosztókat, az érmesek mellett jutalmazták a legjobb kapusokat, mezőnyjátékosokat, illetve a gólkirályokat és a legjobb nyírsulis játékosokat. KM-ML

 

A XXXIII. Jonatán Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó torna végeredményei

1996 (6 csapat)

1. Magyar C-válogatott, 2. Nyírsuli, 3. FC Ohrid (macedón), 4. Csepel, 5. Bukovina Csernovci (ukrán), 6. Rétk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!