szon-sportoldal

2011.06.29. 09:33

Záhonyi sakkpalánta országos sikere

<p>Több remek eredményt ért el az utóbbi hetekben Vágner Gergő, a Záhonyi VSC ifjú sakkozója.

Több remek eredményt ért el az utóbbi hetekben Vágner Gergő, a Záhonyi VSC ifjú sakkozója. A hét és féléves kisdiák a napokban Szombathelyen a Magyar Köztársaság nyílt korcsoportos egyéni rapid sakkbajnokságán az előkelő 4. helyezést szerezte meg az U8-as kategóriában. Eredményének értékét növeli, hogy a 35 fős mezőnyben csak olyan nemzetközi hírű nevelő egyesületek versenyzői előzték meg, mint az MTK, vagy a Barcza Gedeon Sakk Club. Gergő áprilisban 100 %-os teljesítménnyel nyerte meg az Országos Diákolimpia megyei selejtezőjét, majd a debreceni döntőben 30 induló közül az értékes 4. helyen végzett, jelentősen előre lépve a tavalyi 21. helyezéséhez képest.

Mindemellett kiválóan szerepelt az általános iskoláskorúak körversenyén és a Záhonyi VSC megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapatának ifjúsági táblásaként. Gergőt öt és félévesen évesen néhai nagypapája tanította meg az első lépésekre, jelenleg pedig a Záhonyi VSC-ben Molnár János szakosztályvezető és mellette a kisvárdai Csörsz Ferenc mesterjelölt pallérozza az ifjú tehetséget.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!