szon-sportoldal

2011.07.24. 11:49

Bakosi sérült sarokkal ugrott a tallini fináléban

Hétfőn Káplár János lép fel a válogatott nyírsulis fiatalok közül.

Hétfőn Káplár János lép fel a válogatott nyírsulis fiatalok közül.

Atlétika. Miként arról pénteki lapunkban beszámoltunk, a tallini atlétikai junior Európa-bajnokságon Bakosi Péter, a Nyírsuli magasugrója 210 centiméterrel beugrotta magát a szombati fináléba. A döntőben sajnos nem jött ki igazán a lépés Bakosi Béla fiának és tanítványának. Péter 205 centin kezdett, amit harmadszorra teljesítette. A következő magasságot, a 209 centit második kisérletével teljesítette, ám a 212 centi kifogott rajta. Így végül a tizenegyedik helyen zárt, a számot az orosz Anishchenkov nyert 227 centivel, a második és harmadik helyen 225 centivel zártak

A mezőny zöme idősebb volt

- Sajnos Petinek a csütörtöki selejtezőben megsérült a sarka, ezért aztán nem is tudott olyan magasan kezdeni, ahogyan tervezte, pedig a 209 centi biztosan megvolt. A következő magasság, a 213 már nem sikerült, majdnem megvolt, ám a sarkával leverte a lécet. Összességében teljesítette a tervet, hiszen ez a döntőbe jutás volt, a és helyezésben előrébb végzett, mint azt a legjobb eredmények alapján várni lehetett. Ráadásul csak négy induló volt vele egykorú, a többiek egy évvel idősebbek. A 213 centivel maximálisan elégedtetek lehettünk volna, ő átlagban 2010 körül eredményre képes, ez is majdnem sikerült - tudtuk meg Bakosi Bélától.

Bakosi Péter és a szintén nyírsulis Ónodi Dávid (Széles Imre tanítványa csütörtökön 100 méteren 10.75-öt futva négy századdal maradta le a döntőről) hétfőn érkeznek haza.

Ekkor lép dobókörbe egy klubtársuk a törökországi Trabzonban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A 14-18 évesek seregszemléjére utazó magyar csapatban helyet kapott Káplár János, aki tavaly a szingapúri ifjúsági olimpián is ott volt.

Dobogós helyezés a cél

Kerekes László tanítványa nemrégiben Lillében, az ifjúsági világbajnokságon állt dobókörbe. Jánosnak az utóbbi időben nem igazán jött ki a lépés, remélhetőleg hétfőn a selejtezőben véget vet ennek a sorozatnak.

- Remélhetőleg hétfőn minden összejön majd Jánosnak, és az időjárás is kedvező lesz. Amennyiben hozni tudja azt amire valójában képes, akkor a dobogós helyezés, akár az aranyérem is reális célkitűzés. Úgy vélem 59-60 méter körüli dobás már érmet jelenthet számára – vélekedett Kerekes László.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!