szon-sportoldal

2011.11.11. 13:16

Országos műfüves teremlabdarúgó-tornát rendeznek Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2011. november 11., péntek (MTI) - Mintegy negyven csapatot várnak a december 16. és 18. között sorra kerülő II. Sunshine országos műfüves teremlabdarúgó-tornára Nyíregyházára - hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken, a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nyíregyháza, 2011. november 11., péntek (MTI) - Mintegy negyven csapatot várnak a december 16. és 18. között sorra kerülő II. Sunshine országos műfüves teremlabdarúgó-tornára Nyíregyházára - hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján pénteken, a szabolcsi megyeszékhelyen.A Lapály utcai futballcsarnokban lebonyolítandó, a teremlabdarúgás népszerűsítését célzó megmérettetésen bárki részt vehet, akár élvonalbeli klubok igazolt játékosai is - közölte Dajka László, a városi kispályás labdarúgó-bizottság elnöke. Az 500 ezer forint összdíjazású torna három legjobb csapata jut tovább a január 14-én, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon megrendezendő I. Winter Cup elnevezésű tornára, ahol a sárospataki, a hajdúböszörményi és a cigándi elődöntők legjobb együtteseivel mérkőzhet meg.

A nyíregyházi helyszín különlegessége, hogy a térségben egyedülálló műfüves borítású pályán játszanak a csapatok - ismertette Dajka László, hozzátéve, hogy nem a teremfutballban megszokott kézilabda-kapukat, hanem - a nagyobb látvány és több gól reményében - öt méter széles kapukat kell bevenniük a játékosoknak.

A négy elődöntőben egyébként összesen 160 csapat küzd a továbbjutásért, közülük több együttes döntött úgy, hogy mind a négy tornán részt vesz. A tornákon négycsapatos csoportokat alakítanak ki, s a csoportok első két helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A városi elődöntők első három helyezettje pénzjutalomban részesül, s egyben elnyeri a részvétel jogát a januári cigándi döntőben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!