szon-sportoldal

2012.01.04. 08:49

Katóval mentették a menthetőt

Az utolsó három fordulóban szerzett kilenc pont jelentősen megnövelte a halásziak bentmaradási esélyeit.

Az utolsó három fordulóban szerzett kilenc pont jelentősen megnövelte a halásziak bentmaradási esélyeit.Nézőpont kérdése. Ahhoz képest, hogy a nagyhalásziak be sem tették lábukat saját katlanjukba (ne tévesszen meg senkit a statisztikában feltűntetett négy hazai fellépés, a megyei első osztályú csapat mindannyiszor Ibrányban volt „otthon”...), nem kell világgá futni szégyenükben a tizenkettedik hely miatt. Pláne, hogy a Németh Zoltánnal kezdett, majd Kelemen Róberttel folytatott, végül Kató Istvánnal befejezett, zaklatott őszi idényben három edző is próbálta menteni a menthetőt. Mert becsúsztak csúnya vereségek, jóllehet az utolsó három fordulóban behúzott mérkőzésekkel jelentősen sikerült kozmetikázni a szereplésen.

– Amikor megkerestek a halászi vezetők és elfogadtam a felkérést a csapat hét ponttal a tizennegyedik helyen állt - vágott a közepébe Kató István, a Nagyhalász trénere. - A hátralévő hat meccsre a következő elvárásnak kellett megfelelni: a lehetőségekhez mérten minél jobb szereplés, három-négy pont begyűjtése. Az adott szituációban mindez nehéz feladatnak tűnt, tekintve, hogy ellenfelek egy kivételellel a tabella első harmadában tanyáztak, ráadásul a hazai mérkőzéseket is idegen környezetben tudtuk le. Két részre bontanám az együtt töltött periódust: az első három találkozót zsinórban elvesztettük, úgy érzem, ennyi időre volt szükség ahhoz, hogy összeszokjunk, nem csupán szakmai téren. Az utolsó három bajnokin kilenc nagyon fontos pontot szereztünk, ami annak köszönhető, hogy mindenki a saját egyéni érdeke fölé helyezte az egyesület szempontjait. A közösen eltöltött szakaszban Vincze László vollt az egyedüli, aki valamennyi összecsapást végigjátszotta, az eközben ,,termelt,, tíz gólból Kelemen Róbert hármat jegyzett, Birivecz János, Kiss István és Vattai Pál kapus pedig mindannyiszor húzóembernek bizonyult, de a többiek is becsülettel tették a dolgukat.

Kató István egy kerek mondatban vázolta a tavaszra előirányzott tervet.

– A keretben lesznek változások, az átlalakított környezetben, a mérkőzések túlnyomó többségét hazai pályán játszva szeretnénk kiharcolni a biztos bentmaradást.

Halászi halmaz

Őszi végeredmény: 12. Nagyhalász 15 5 1 9 15–37 17

Hazai pályán: 4 3 – 1 6–4 9

Idegenben: 11 2 1 8 9–33 7

Házi góllövőlista

5 gólos: Kelemen R. 3 gólos: Birovecz. 2 gólos: Babják. 1 gólos: Kiss I., Bodzás A., Nagy G., Gráf, Csombók I Cs.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!