szon-sportoldal

2012.02.10. 13:45

Vadonra várnak Tiszalökön

Az NB III-as csapatnál a Nyíregyháza Spartacus (korábbi) kapusedzőjét kérték fel az edzői posztra.

Az NB III-as csapatnál a Nyíregyháza Spartacus (korábbi) kapusedzőjét kérték fel az edzői posztra.Az egyik meccsen csak létszámhiányosan, a másikon egyáltalán nem tudott kiállni a Tiszalök a nyíregyházi stadion felkészülési tornáján, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két alkalommal rendben lement az NB III-as csapat találkozója a műfüves viadalon.

Előbbiek miatt nem kell a vészharangokat kongatni, arról volt szó, hogy két hete a szűkös keretből a gimnazisták a futsal diákolimpia kaposvári országos döntőjében vettek részt, emiatt kellett játékosokat „kölcsönkérni” az ellenféltől, a Várda SE-től, míg a múlt hétvégén a hóakadályok tartották vissza a csapatot. A szombati, Mándok elleni mérkőzésre gond nélkül ki tud majd állni a csapat – ígéri a vezetőség.

Szerződésbontásra várva

De ki az edző Tiszalökön? Falatovics László távozása után az ősz hátralévő, nagyobbik felére Kovács János szakosztályvezetőt bízták meg a szakvezetői teendőkkel, azzal, hogy a télen véglegesen megoldják az ügyet. A kiszemelt nem más, mint Vadon Lajos, csakhogy a felkért edző egyelőre nem tudja elkötelezni magát az NB III-as csapathoz.

– A Nyíregyháza Spartacusszal a szezon végéig érvényes szerződésem van kapusedzői feladatok ellátására – mondta a kialakult helyzetről Vadon Lajos. – A médiából értesültem az új tulajdonosi kör és szakmai stáb felállásáról. Meglepő, hogy míg másokkal megegyeztettek a szakításról, addig engem meg sem kerestek. Úgy is mondhatnám a Szpari jól áll, mivel jelen pillanatban két kapusedzőt tart fenn. Viszont dicséretesnek tartom a város vezetőinek azon törekvését, hogy mind a tulajdonosi kör, mind a szakmai stáb helyi emberekből kerüljön ki, ezért is érthetetlen számomra, hogy nyíregyházi lakosként és vállalkozóként, a megfelelő szakmai végzettség birtokában körön kívülre kerültem. Sajnos tudomásul kell vennem, szűk kis hazámban szakmai berkekben nem számítanak rám. A személyes megkeresésem után várom Németh Károly vezetőedző válaszát, miszerint a munkámra igényt tart-e a továbbiakban, és a Nyíregyháza Spartacus Kft. hivatalos állásfoglalását élő szerződésem további sorsát illetően. Mindez azért fontos a számomra, hiszen érvényes munkaszerződés birtokában nem áll módomban más edzői munkára szerződni. A Tiszalök is megkeresett, régóta jó baráti viszonyt ápolok velük, így természetes számomra, hogy baráti segítséget, tanácsot nyújtok számukra.

Távozó csatárok

Ami pedig a játékoskeretet illeti, eddig csak veszteség érte, hiszen távozott a házi gólkirály Cseh Kristóf – a 15 őszi meccsen hat találatig jutott támadó a szintén a Tisza-csoportban szereplő Kótajt választotta. Ugyancsak a támadószekció gyengült Anderka Richárd távozásával, a bajnokság első felében három találattal rendelkező játékos a megyei II. osztályban szereplő Gávavencsellőben játszik tovább. Nincs már a csapatnál a kapus Nagy Zoltán sem. A távozókat egyelőre a focigimnázium növendékeivel pótolták, vagyis tovább csökkent az amúgy sem magas átlagéletkor. A cél pedig mi más lehet, mint a bentmaradás, ehhez előre kellene lépni a jelenlegi tizennegyedik helyről.

Jelzésértékű az alakuló stáb

Az átalakulóban lévő Nyíregyháza Spartacus részéről Brekk Jánost, a szerveződő tulajdonosi kör vezetőjét, leendő klubmenedzsert értük utol, hogy elmondja álláspontját a „Vadon Lajos-ügyről”.

– Jelen pillanatban a Híd Akvizíciós Zrt. a Kft. tulajdonosa, bennünket csak felkértek, hogy legyen valamiféle szakmai munka, hiszen közeledik a bajnoki folytatás. Mi magunk szeretnénk a legjobban, ha végre tisztán láthatnánk, mert most már tényleg a huszonötödik órában vagyunk. A klub alkamazottjainak jogi helyzetéről nem vagyok hivatott nyilatkozni, hiszen ehhez nincs meg a megfelelő jogállásunk. Elkezdtünk egy munkát, ehhez felkértem bizonyos embereket, hogy segítsenek, de ennek egyelőre csak jelzésértéke van, hivatalosnak még nem tekinthető a jelenlegi felállás – így Brekk János.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!