szon-sportoldal

2012.03.08. 11:31

Pikánsabb meccsekkel nem is indulhatna

Labdarúgás: NB III. Tisza-csoport: A három megyei rangadó évek óta rivalizáló csapatok találkáját hozza a tavaszi rajton.

Labdarúgás: NB III. Tisza-csoport: A három megyei rangadó évek óta rivalizáló csapatok találkáját hozza a tavaszi rajton.Felvették a bajnoki ritmust a csapatok, és persze az edzők is, akik kivétel nélkül nagy várakozással tekintenek az előttünk álló tavaszi szezon elé az NB III. Tisza-csoportban. A jelek szerint mindenki tisztában van csapata helyzetével, persze, az ősszel tizenöt forduló volt arra, hogy kirajzolódjanak az erőviszonyok, amelyek az egyes csapatoknál meglévő tömeges változások ellenére sem borultak fel a téli szünet alatt.

Nem is indulhatna pikánsabb meccsel a szezon, mint a(z)…

…Baktalórántháza–Nyírbátor. A két város és a két, magasabb osztályban megfordult klub között önmagában is nagy a harc, a hazaiak részéről pedig van miért visszavágni, hiszen a nyári nyitányon nemcsak hat sárgát és egy pirosat, hanem négy gólt is beszedtek. A bátoriak is tudják: ha jól jönnek ki a meccsből, akkor az egyik legnehezebb tavaszi leckét mondanák fel. Hogy micsoda meccs elé néznünk, ahhoz elegendő visszagondolnunk a nyíregyházi műfüves torna két héttel ezelőtti döntőjére. Nem feltétlenül az 1–0-s bátori győzelem miatt…

…Tiszakanyár–Kemecse. A kanyáriak hat korábbi kemecsei futballistával és a 2010-es NB III-as bajnokcsapat edzőjével várják a – szintúgy – ősi riválist. A 2010/2011-es sorozatban a Kemecse oda-vissza verte a Kanyárt, jócskán hozzájárulva ahhoz, hogy ne lehessen bajnok a sárga-kék mezes társaság. Augusztusban aztán a meggyengültnek hitt Koskovits-legénység kemecsei sikerrel nyitott – a vendég szívesen visszavágna.

…Ibrány–Kótaj. Elég ha azt írjuk, hogy a két település között mindössze 14 kilométer a távolság? Nem? Akkor fokozzuk! A tabellán két helyezés és ugyanennyi pont a különbség, ráadásul az alvégen. A kiesés szempontjából is meghatározó lesz a mérkőzés kimenetele.

A nyitányon tehát ezek a mérkőzések kerülnek fókuszba, miközben a Várda SE Hajdúböszörményben folytathatja ott, ahol novemberben abbahagyta; a szerdán az NB II-es Videoton-Felcsút otthonában főpróbázó, és 2–0-s vereséget szenvedő Nagyecsed a DEAC ellen javíthat a pozícióján; a Tuzsért a Létavértes ellen hajtja majd a visszavágás vágya; a Tiszalök pedig Cigándon próbálkozik meg a lehetetlennel. Lesz egy megyei érintettség nélküli csörte is, amelyen a Sárospatak az általa ősszel egyedüliként legyőzött Hajdúszoboszló vendégeként lép fel.

16. forduló (kezdés: 14.30): szakvezetői várakozások

Szombat

Baktalórántháza (8.)–Nyírbátor (1.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – A magam részéről nagyon várom ezt az izgalmasnak tűnő tavaszi szezont. Az első fordulóban a Nyírbátort fogadjuk, a harmadikban a Kemecsét, az ötödikben a Kisvárdát, a hetedikben a Tiszakanyárt. Azt is mondhatnám, hogy ezeken a baktai meccseken fog eldőlni a bajnoki cím sorsa. A szezonra kellőképpen felkészültünk, harmincöt edzés és tizenegy előkészületi mérkőzés áll mögöttünk, utóbbiak alapján bizakodóak lehetünk. A bajnoki címre leginkább esélyes, télen jól erősítő csapat az első ellenfelünk, amely ellen nagyszerű meccsre van kilátás – persze csak akkor, ha mindenki a dolgára koncentrál. Számunkra is van tétje a mérkőzésnek, nem is kicsi, hiszen a nyitány az egész szezont meghatározhatja. Tolnai Tamás sérülés, Szenes István sárga lapok miatt nem játszhat.

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Nehéz, küzdelmes mérkőzés elé nézünk a hétvégi szomszédvári rangadón, amelyen természetesen a várható szépszámú közönség előtt szeretnénk bizonyítani, hogy újoncként sem véletlenül foglaljuk el a jelenlegi pozíciónkat. Nagyon sokat dolgoztunk a felkészülés ideje alatt, a három új ember is jól épült be a csapatszerkezetbe. Mivel alapcéljainkat már teljesítettük, ezért tavasszal mindenféle teher nélkül játszhatunk. Éppen ezért csapatomtól felszabadult, vállalkozókedvben bővelkedő, alázatos és akaratos játékot várok, és azt szeretném, ha a jó képességű Bakta elleni találkozó után a teljesítményünket és a hozzáállásunkat illetően nem maradna hiányérzet az értünk szorítókban.

Tuzsér (12.)–Létavértes (6.)

Szabó István, tuzséri edző: – Mindenki nagyon várta már a tavaszt, kivéve minket. Sajnos, sem a pályánk, sem pedig a csapat nincs még készen a rajtra. A küzdőtereink állapotánál csak az egyesület költségvetése mutat rosszabbul. Minőségi játékosok távoztak a szünetben, s a helyükre csak néhány „nagy öreget” tudtunk rábeszélni, hogy kezdjék újra. Röviden fogalmazva, nagyon kínkeserves tavasz elé nézünk. Az említettek ellenére célunk változatlan – bentmaradni az NB III-ban. Reméljük, becsülettel helyt tudunk állni a Létavértes ellen szombaton is.

Cigánd (2.)–Tiszalök (14.)

10

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – A tavaszi szezont sem kezdjük másként, mint olyan csapat otthonában, amely ebben a mezőnyben igen nagy erőt képvisel. A felkészülést késve kezdtük, és létszámunk sem volt megnyerő, de a gondokat áthidaltuk, és most sem feltartott kézzel megyünk Cigándra. Mint szokták mondani, a labda kerek, így bármi előfordulhat ezen a mérkőzésen is.

Hajdúböszörmény (10.)–Várda SE (4.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Izgalmas tavasz elé nézünk, a számunkra ismeretlen Böszörmény ellen szeretnénk már az első fordulóban jól teljesíteni, illetve folytatni az ősz végi remek szereplésünket. A felkészülésünk alatt történtek erre feljogosítanak bennünket, ezáltal bizakodva várjuk a mérkőzést.

Vasárnap

Tiszakanyár (3.)–Kemecse (7.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A két csapat játékosállománya között a papírforma szerint igazán óriási a különbség, hiszen míg a kemecseiek a rutinosabb és magasabb osztályból jött futballistákat részesítették előnyben az átigazoláskor, addig mi fiatalokkal próbáljuk megerősíteni a csapatot. A hétvégi mérkőzésen nekünk az ősszel mutatott fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, mivel minimális célunk a haai veretlenségünket megőrzése.

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Mint minden csapat, mi is várjuk a szezonkezdetet a hosszúra nyúlt téli szünet után. Reméljük, sikerült felkészülnünk erre a rangadóra, amelynek kimenetele megadhatja az alaphangját az egész szezonnak. Van miért törlesztenünk, hiszen az őszi rajton vereséget szenvedtünk hazai pályán a Kanyártól. Remélem, azt az akaratot és elszántságiot látom majd a fiúkon a meccs, mint a hétközben az edzéseken, és akkor a jó eredmény sem maradhat el.

Ibrány (15.)–Kótaj (13.)

Kovács János, ibrányi edző: – A körülményekhez viszonyítva el tudtuk végezni a tervezett munkát a felkészülés során, hogy milyen minőségben, azt majd a bajnoki mérkőzés fogják megmutatni. Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat a nyitányon a szomszédvári rangadó, de csak a győzelem vezérel bennünket, és ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

Csoma Dezső, kótaji edző: – Nagy változáson ment át a keretünk, sok új arc jelent meg az öltözőben. Nem sikerült mindent elvégeznünk, amit elterveztünk, hiszen az időjárás gyakran közbeszólt. Hatpontos mérkőzés előtt állunk, amely egyben szomszédvári rangadó is lesz a maga paprikás hangulatával. Torma Tamás és Szántó Zoltán nem játszhat, de bízom benne, hogy a romániai futballisták játékengedélye még befut, és jó eredménnyel tudjuk kezdeni a tavaszi szezont.

Nagyecsed (9.)–Debreceni EAC (11.)

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Az általam nagyon tisztelt és nagyra tartott Kranyik István két évvel ezelőtt az újságon keresztül keresett kapust. Azt akkor nagyon megmosolyogtam, de célját elérte, hiszen egy héten belül akadt jelentkezője. Tanulva az újfehértói sportvezető cselekedetéből, most én is ehhez a megoldáshoz folyamodnék, mert hirtelen gondjaink támadtak ezen a fontos poszton, úgyhogy a kapusok ne kíméljenek, számukra éjjel-nappal elérhető vagyok! Remélem, hogy nem a szokásos bajnokság eleji formánkat hozzuk, hanem hazai pályán győzelemmel kezdjük az idényt, amire a felcsúti játékunk fel is jogosít bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!