szon-sportoldal

2012.05.16. 09:26

Az ország másik végében tekertek érmeket

Országos bajnoki címeket is szereztek a megyebeli kerékpárosok a Dunakilitiben rendezett országúti diákolimpiai döntőben.

Országos bajnoki címeket is szereztek a megyebeli kerékpárosok a Dunakilitiben rendezett országúti diákolimpiai döntőben.Megérte elutaznia az ország másik végébe, a Mosonmagyaróvár melletti Dunakilitibe a megyei kerékpáros küldöttségnek, amely remekül szerepelt az országos diákolimpiai döntő országúti, egyéni indításos versenyszámában. A szakág jellegéből adódóan a résztvevőket percenként indították útnak, csakúgy, mint a profikat mondjuk a Tour de France-on.

A kiváló felkészülésnek köszönhetően Thuróczy Áron (Nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium és Általános Iskola) a II. korcsoportban valamint Szabó Tícia (Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium) a VI. korcsoportban országos bajnoki címet szerzett. Kevéssel maradt le az elsőségről, így végül ezüstérmes lett Fodor Dávid (Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium) a IV. korcsoportban, míg Kertész Kevin (Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola) a III. korcsoportban a dobogó harmadik fokára állhatott. Az V. korcsoportban szereplő Hajdu Márton (Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium) a hatodik helyen ért célba. A versenyzők felkészítője Kovács Zoltán, a Triaktív SE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!