szon-sportoldal

2012.10.26. 08:15

Párját ritkítóan parádés bajnoki rajt

Az ellenfelek már bajnokesélyesként tekintenek az NYKSK-Nyír-Komplett csapatára.

Az ellenfelek már bajnokesélyesként tekintenek az NYKSK-Nyír-Komplett csapatára.Rendíthetetlenül menetel a Bartha-alakulat, a Nyíregyházi KSK-Nyír-Komplett második vonalbeli férfi kézilabdázói eddig mind az öt bajnokijukat megnyerték a Keleti csoportban, ilyen kezdésre még nem is volt példa a nyíregyházi férfi kézilabdázóknál.

Öröm és óriási teher

– Történelmi pillanatokat élünk, mert ilyen parádés rajtunk még nem volt – erősítette meg a fentieket Varga Zsolt szakosztályvezető. – Ezért minden elismerés megilleti a játékosokat, és Bartha Dénes edzőt. Ráadásul az öt meccsből hármat idegenben nyertünk meg, ami még értékesebbé teszi a sikert. Jó érzés kapni a telefonokat, SMS-eket és e-maileket, amelyekben gratulálnak a csapatnak, és már mindenki bajnokesélyesként kezel bennünket. Ez persze óriási terhet is jelent, de bízom benne, hogy a fiúk megbirkóznak ezzel.

Az eredeti célkitűzés a 4–6. hely megszerzése volt, de ahogyan mondani szokták evés közben jön meg az étvágy. Megjött?

– Azt tudomásul kell venni, hogy a mezőnyben a legkevesebb költségvetésű klubok közé tartozik a miénk, ezért van realitása az eredeti célkitűzésnek – kezdi reagálását a felvetésre Varga Zsolt. – Nekem kétszer volt részem NB I B-s bajnokságot nyerni, egyszer nyíregyházi és egyszer tiszavasvári színekben. Óriási érzés, és hatalmas bravúr egy elsőség. Amennyiben az anyagi hátteret sikerülne megteremteni, és télen erősíteni, akkor a Balmazújváros, az Eger és a Mezőkövesd mellett esélyünk lehet a bajnoki címre.

– Nemcsak a kézilabdában, minden sportágban nagy jelentősége van annak, hogy a fiatal játékosok milyen jövőképet láthatnak a felnőtt együttesnél. Nekünk nagyon eredményes utánpótlás csapataink vannak, tagjai közül a legügyesebbeket mindig csábították élvonalbeli csapatok. Ahhoz, hogy itt tarthassuk őket, olyan feltételeket kell teremteni, hogy az értékeink maradni tudjanak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor nemhogy fejlődni nem tudunk, hanem visszalépünk. Úgy vélem, reális élvonalbeli célokhoz a helyi vállalkozók, a városi vezetés, és a csapat részéről olyan összefogásra van szükség, ami megteremtheti az alapot mindehhez – így Varga Zsolt.

A kupában a Kecskemét

Csütörtökön sorsoltak a Magyar Kupában, az NYKSK az NB I-ben sereghajtó Kecskemétet kapta ellenfélül. A mérkőzést hivatalos játéknapja november 7. szerda, a helyszín pedig a bujtosi csarnok lesz. A tét a legjobb 16 közé jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!