szon-sportoldal

2012.12.10. 10:54

A jó befejezők remek kezdése

Nemcsak a Debrecen ellen látottak, hanem az alapszakasz első körének összképe is pozitív a Marso-Vagép NYKK-nál.

Nemcsak a Debrecen ellen látottak, hanem az alapszakasz első körének összképe is pozitív a Marso-Vagép NYKK-nál.A messzi Zalaegerszegről és Körmendről érkezett vendégek után a közeli Debrecen csapatát is úgy győzte le (93–55) hazai pályán a Marso-Vagép NYKK, hogy pillanatnyi esélyt sem adott ellenfelének. Pedig a vasárnap esti élvonalbeli férfibajnokitól a sérülések, betegségek miatti rossz előjelek valamint a kötelező győzelem támasztotta igény miatt némileg tartottak a nyíregyháziak.

Extra motivációval

– Magam is azt gondoltam, hogy nyögvenyelős mérkőzés elé nézünk, ám szerencsére a látottak cáfolták az aggodalmamat – mondta a meccs másnapján Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – Ehhez, mint a mérkőzést követően is mondtam, a mi fegyelmezettségünk mellett az ellenfél halványabb teljesítménye is szükségeltetett, de utóbbi nem a mi gondunk. Megadta az alaphangot a jó kezdés, amelyről elsősorban az extra motivációval játszó Kaluha Csaba gondoskodott. Róla azzal az indokkal mondtak le Debrecenben, hogy vele nem lehet meccset nyerni, így jókora bizonyítási vágy dolgozott benne. Mostanában itthon jól kezdjük a meccseket, megvannak a befejező típusú játékosaink, ebben is különbözünk a tavalyi csapatunktól. Támadásban végig több lábon álltunk, hiszen Kaluha után Mohácsi Máté majd Polyák László, a második félidőben pedig Bennet Davis is belelendült. Az első játékrészben mindösszesen egy eladott labdánk volt, a meccs végére már nyolc, de ez is lényegesen jobb adat az átlagnál. Felnőtt edzői karrierem során a mostani meccsen történt meg először, hogy egyszer sem kellett időt kérnem, a kisebb hullámvölgyekből is úgy lábaltunk ki, hogy a kispadon meg sem fordult a fejünkben, hogy megtörjük a lendületet. Ugyanakkor a látottakból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, máris a következő, pécsi mérkőzés feladataira koncentrálunk.

Egy siker nagyon hiányzik

Vagyis a következő körre, hiszen a Factum elleni sikerrel lezárult az alapszakasz első felvonása. Az NYKK négy – hazai pályán aratott – győzelemmel a nyolcadik helyen zárt. Jobb vagy rosszabb ez a vártnál?

– Mivel irányítónkat, Anthony Nelsont négy meccsen is nélkülözni kényszerültünk, ezért azt mondom, elfogadható, a vártnál picit jobb az eddigi produkciónk – vont mérleget a vezetőedző. – Fájó a Jászberény elleni hazai vereség, különösen a jászságiak azóta nyújtott teljesítménye miatt, és idegenben is lett volna lehetőségünk nyerni, elsősorban Szegeden, de Sopronban, Pakson vagy akár Szombathelyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!