szon-sportoldal

2012.12.07. 11:25

Nem akarnak hátrafelé nézni

A továbbra is sérültekkel tizedelt Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata vasárnap végleg lerázhatná magáról a Debrecent.

A továbbra is sérültekkel tizedelt Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata vasárnap végleg lerázhatná magáról a Debrecent.Pontosan egy hónappal a Körmend elleni lélekemelő győzelem (97–80) után játszik újra hazai pályán a Marso-Vagép NYKK. A nyíregyházi élvonalbeli férficsapat azóta túl van három idegenbeli vereségen (ezektől nem dőlt össze a világ, hiszen a Paks, a Szombathely és az Alba Fehérvár is más célokért küzd) és kulcsembere, Anthony Nelson bokasérülésén. Az amerikai irányító szerepeltetése létfontosságú lehet a Factum Sport Debrecen elleni vasárnapi (kezdés: 18 óra) bajnokin.

– Kulcskérdés lenne, de közel sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot, mert a sérült bokájának állapota nem sokat javult – árulta el Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A múlt héten panaszkodtunk a nem túl jó előjelekre, nem gondoltam volna, hogy vissza fogjuk sírni azt az állapotot. Nelson mellett Boldizsár Ferenc torokgyulladás miatt hagyott ki edzéseket, Varga Márton a juniorok mérkőzésén szenvedett kézközépcsonttörést, Micsics Dalibor továbbra is beteg, Mohácsi Máté és Polyák László pedig iskolai elfoglaltság miatt mulasztott tréninget. Soroljam még...? A csütörtök esti volt az első gyakorlás, amelyen taktikai jellegű feladatok is sorra kerülhettek, addig az egyéni képzésen és a dobásbiztonság javításán volt a hangsúly. Ennek ellenére a vasárnapi mérkőzésen csak a győzelem elfogadható, és bízom benne: a játékosaim is átérzik a mérkőzés jelentőségét, hiszen győzelem esetén tapadhatnánk a középmezőnyhöz, egy esetleges vereséggel viszont erőteljesen hátrafelé kellene nézegetnünk. Azt pedig nagyon nem akarjuk...

Fontos, hogy győzzünk

A vendég Factum mind a tíz eddigi meccsét elvesztette, de a legutóbbi, Szombathely elleni bajnokin már bevetette két új amerikaiját, Brian Staffordot és Kevin Smith-t. A hírek szerint velük jelentősen növekedett a cívisek játékereje.

– Ahhoz képest feltétlenül, mint amikor Fehérváron légiós nélkül álltak ki – mondta Ferenczi Tamás. – A Szombathely ellen szoros eredményt ért el a riválisunk, ami figyelmeztető jel, de bízom benne, hogy bennünket az utóbbi hazai meccseken tapasztalt magabiztosság jellemez majd. Fontos, hogy győzzünk, hiszen akkor tisztes távolba kerülhetnénk az első kört ez esetben siker nélkül záró Debrecennel szemben.

Az ám, még alig köszöntünk el a Mikulástól, de máris félidejéhez érkezik az alapszakasz, a gyors tempó a tizenkét csapatos mezőnynek köszönhető. Tavaly is hasonló időszakban találkozott egymással a két szomszédvár: 2011. december 7-én némileg váratlanul és magabiztosan nyert a Factum 94–76-ra az NYKK ellen. Igaz, azt a meccset Debrecenben játszották, de márciusban a bujtosi csarnokban is nyertek a hajdúságiak.

Van miért visszavágni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!