szon-sportoldal

2012.12.01. 11:29

Őszi zárás rangadókkal

Bécsi János szerint a gyors játék lehet a siker egyik fontos tényezője.

Bécsi János szerint a gyors játék lehet a siker egyik fontos tényezője.Ez aztán záró­forduló lesz a javából! A férfi kézilabda NB I. B Keleti-csoportjában a hét végén véget ér az őszi szezon. Izgalmasabb forgatókönyvet aligha lehetett volna elképzelni, hiszen a listavezető Balmazújváros a második Törökszentmiklóst, a harmadik Mezőkövesd pedig a negyedik helyen tanyázó Nyíregyháza-Nyír-Komplett együttesét fogadja. Megjegyzendő: a bajnokság tavaszi zárásakor is ezek lesznek a párosítások, így akár az a kör dönthet majd végleg a dobogós helyezésekről.

Egykori nyíregyháziak

Térjünk vissza azért a szombati derbire, amikor is a kövesdi katlanban lépnek fel a nyíregyháziak. Bécsi János szinte otthon érezheti majd magát a borsodiaknál, hiszen négy élvonalbeli esztendőt húzott le Mezőkövesden, onnan tért vissza Nyíregyházára.

– Aligha kell ecsetelni, hogy nagy meccs várható majd szombaton, hiszen a győztes minden bizonnyal a dobogón telelhet – kezdte esélylatolgatását Bécsi János. – A kövesdi csapat nagyon kicserélődött, három játékos marat az NB I-es gárdából, a keretet feltöltötték juniorokkal, illetve az élvonalból is erősítettek. Ott lesz az a Fekete László és Marian Kleis, akik Nyíregyházán is játszottak az élvonalban, illetve Csurgóról leigazolták a beállós Darko Trivkovicsot. Kemény találkozó vár ránk, hiszen a mezőkövesdiek legutóbbi hazai meccsükön ikszeltek a Hajdúnánással, így mindenképpen nyerni szeretnének.

Előny a hosszú kispad

– Jó csapat a kövesdi, ám mi is győzni szeretnénk az őszi zárókörben. Előnyünk, hogy hosszú a kispadunk, így szinte két sorral tudunk játszani. Éppen ezért fontos lesz, hogy rájuk erőltessük a gyors játékot.

– Természetesen a védekezésben nagyon kell majd koncentrálnunk, a siker záloga még az, hogy kevés technikai hibát vétsünk és a támadások befejezéseinél pontosak legyünk. Nem lesz könnyű – mondta végezetül a rutinos átlövő.

Az év ezzel még nem ér véget a csapat számára, hiszen a jövő csütörtökön Kalocsán lépnek pá­lyára Tarna?völgyiék, a tét pedig a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!