szon-sportoldal

2013.03.08. 11:21

Az újabb meccstől nem a csodát várják

Nyíregyháza - A BSE II verejtékes legyőzése után vasárnap a sereghajtót fogadja az NYFSE-NYKS az amatőr női NB-ben.

Nyíregyháza - A BSE II verejtékes legyőzése után vasárnap a sereghajtót fogadja az NYFSE-NYKS az amatőr női NB-ben.

A 36–20-ra megnyert első negyed ellenére is gondoskodtak az izgalmakról a Nyíregyházi FSE-NYKS játékosai, akik azért megnyerték (79–75) a BSE II elleni csütörtöki bajnokit. A harmadik hely így már garantáltnak tűnik az amatőr női bajnokság Keleti csoportjában – már amennyiben a tabella utolsó és utolsó helyezettjét a hátralévő két hazai meccsen sikerül legyőzni.

– A tetemes előny birtokában talán túlságosan is megnyugodtak a lányok, és az ellenfél edzőjének a kiállítása is mintha minket zavart volna meg – mondta a bajnokiról Farkasinszki Gyuláné, a főiskolások edzője. – Az addigiakkal szemben lassabban járattuk a labdát, az ellenfél védekezésváltására sem reagáltunk jól. Szerencsére azonban volt két kiemelkedő egyéni teljesítmény a csapatban, Farkasinszki Orsolya és Papp Klaudia végig remekelt, nekik oroszlánrészük van a sikerben. Mindenesetre megfigyelhető, hogy a hétközi találkozókon nem teljesítünk olyan szinten, mint hétvégente. Ebben szerepe lehet annak, hogy a lányok az iskolából esnek be a mérkőzésekre, és a koncentrációjuk nem megfelelő.

Idegenben is könnyen ment

Ilyen szempontból jó hír, hogy az újabb bajnoki vasárnap (11 órától) esedékes: a még nyeretlen sereghajtó Kiss Lenke KS érkezik vendégbe a Főiskolára.  Az erőviszonyokról csak annyit, decemberben idegenben is 102–52-re nyertek a nyíregyháziak.

– Bízom benne, hogy nem történik csoda, és hozzuk a kötelező győzelmet – ugrott a vasárnapi összecsapásra az NYFSE-NYKS trénere. – Rengeteg meccsünk volt az utóbbi időben, a kulcsjátékosoknak szeretnék pihenőt adni a mérkőzés bizonyos időszakaiban, bízom benne, hogy erre a találkozó menete majd lehetőséget ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!