szon-sportoldal

2013.10.07. 15:30

A Barcáéhoz hasonló mutató

Hiába érezte meg a sarkot a soproni kapus, nem tudta hárítani Sándor István büntetőjét.

Hiába érezte meg a sarkot a soproni kapus, nem tudta hárítani Sándor István büntetőjét. Nekem nyolc! - mondhatják bármire a Szpari focistái, hiszen az együttes megsüvegelendő módon mind a nyolc másodosztályú bajnokiját megnyerte. Ilyen mutatóval az európai bajnokságokban nem sok csapat dicsekedhet, mondjuk a Barcelona és az Atletico Madrid igen. Legutoljára szombaton, Sopronban szerezte meg a három pont Lucsánszky Tamás együttese.

A siker értékét feltétlenül növeli, hogy miként Békéscsabán, most is emberhátrányban (Szokol Zsoltot a 66. percben kiállították) született meg nyíregyházi győzelem.

– Az első félidőben lassan és körülményesen játszottunk, ugyan volt egy nagy helyeztünk, ám nem sikerült a kapuba találni - kezdte visszatekintését a soproni sikerre Lucsánszky Tamás vezetőedző.

– Szünet után sikerült felgyorsítani a játékunkat, uraltuk is a mérkőzést, ám amikor emberhátrányba kerültünk, akkor a hazaiknak csillant fel a lehetőség. Ekkor hősiesen küzdöttünk és végül egy jogos büntetőből megszereztük a győztes találatot.

– Nem volt könnyű mérkőzés, a hazaiak elég keményen kezdték a találkozót – vette át a szót Sándor István, a győztes gól szerzője. – Próbáltuk irányítani a játékot, voltak is helyzeteink, de azok kimaradtak. A kiállítás után jól védekeztünk, tartottuk a labdát, és helyzeteink is voltak. Aztán jött a tizenegyes. – Hárman voltunk kijelölve, Huszi (Huszák Tamás, a szerk.) kérdezte, hogy mi legyen, én pedig mondtam, hogy rúgom.

– A kapus jobb kezéhez lőttem, ugyan a sarkot megcsípte, talán picit hozzá is ért a labdához, de miként azt a meccs után Tégláék (Téglási Gábor kapusedző, a szerk) megjegyezte, bár irányt fogott, nem volt sansza. Nagyon örülünk a győzelemnek, jól esett a szurkolóink lelkes biztatása és dolgozunk tovább - így a középpályás.

A héten két találkozó is vár a csapatra, szerdán a Liga-kupában a Mezőkövesd, szombaton a bajnokin a Balmazújváros lesz a vendég.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!