szon-sportoldal

2015.03.06. 11:47

Nagy villanásokra lesz szükség

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A közelmúlt ádáz csatáinak emlékeit idézhetik fel a nyírbátori rangadón.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A közelmúlt ádáz csatáinak emlékeit idézhetik fel a nyírbátori rangadón. A Mátészalkai MTK számára talán soha vissza nem térő alkalmat kínál a férfi kézilabda NB II. soros fordulója. Mármint a szombaton (kezdés: 17 óra) esedékes Bőcs elleni hazai mérkőzés. A sereghajtó, nyeretlen borsodiakkal szemben csak a győzelem lehet üdvözítő, különben alighanem végképp eltemethetik a megkapaszkodáshoz fűzött reményeiket a Falcsik-legénység tagjai.

Ugyancsak a veszélyzónából iparkodik szabadulni a Fehérgyarmat, amely aznap az élcsoportba masszívan beépült Kazincbarcikát fogadja (18 óra). Az őszi szezonhoz képest acélosabb szatmáriak otthon hagyományosan bárkinek képesek „befűteni”, márpedig most valóban nagy szükség mutatkozik a villantásra.

Mindez szóról szóra igaz a Tiszavasvári is. A gyarmati meccsel egy időpontban Türk Ferenc együttese szintén házigazdaként próbálja meglepni a szomszédvár, a második helyen táborozó Hajdúnánást. A feladat nemes, bravúrt igényel, amire nagy szüksége lenne a szabolcsiaknak.

Az elmúlt két esztendőben a Nyírbátor és a Kisvárda összecsapásai jelentették a legfőbb eseményt a harmadik vonal Észak-keleti csoportjában. Annyiban fordult a kocka, hogy amíg a ominózus periódusban a Várda mindannyiszor megszerezte a bajnoki címet, momentán a saját közeg előnyét élvező Bátor szénája áll sokkal jobban. Olyannyira, hogy a Váczi-társulat hibátlan teljesítménnyel tanyázik a tabella tetején, míg a látogatók jelenleg az ötödik pozícióból mozdulnának előrébb. A szombati parti (18 óra) – már csupán a hagyományok miatt is – tartogathat érdekes pillanatokat.

Mindkét női csapat a vasárnapi programban érdekelt. A hazai környezetben játszó (16 óra) Kisvárdának aligha okoz problémát a halovány Adács legyőzése, míg a Kölcsey DSE-Nyíregyháza ugyancsak bízhat a sikerben a régi szép időkre nyomaiban sem emlékeztető Derecske vendégeként.

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!