szon-sportoldal

2015.10.30. 17:40

Laskai Írisz az elsők közül is legyőzött kettőt

Nyíregyháza - Kínai származású játékost is felülmúlt a nyíregyháziak reménysége.

Nyíregyháza - Kínai származású játékost is felülmúlt a nyíregyháziak reménysége.

A jövő reménységei között tartják számon a NAC Nyíregyháza újonc korcsoportos lányjátékosát, Laskai Íriszt, aki a novemberi magyar nemzetközi bajnokságra és az azt megelőző edzőtáborba már a serdülők közé kapott meghívást.

Előbb azonban még saját korcsoportjában, az újoncok között versenyzett a hagyományos Duna-kupán, amelyet Budapesten, az Ormai-csarnokban rendeztek meg.

Írisz a csapatversenyek során a B jelű válogatottban kapott helyet, és az osztrákok legyőzéséből alaposan kivette a részét, hiszen a „sógornők” kínai származású játékosát, valamint az egyéni verseny későbbi győztesét, Sara Endert is felülmúlta.

Az egyéni viadal során a csoportjában már kikapott az osztrák versenyzőtől, akkor viszont a csapatban győztes magyar A válogatott kulcsjátékosát, Menkő Veronikát győzte le.

Duna-kupa korosztályos verseny

Újonc lányok, egyéni

Csoportmérkőzések. B csoport: Laskai–Slobidniková (szlovák) 1:3, –Menkő (magyar) 3:1, –Ender (osztrák) 1:3. A csoport végeredménye: 3. Laskai Írisz 4 pont – nem jutott a főtáblára.

Csapateredmények: Magyarország A–Magyarország B 3–1 (Dari–Laskai 3:1, Dari, Menkő–Laskai, Pad F. 3:2, Menkő–Laskai 3:1), Szlovákia–Magyarország B 3–0 (Slobidniková–Laskai 3:2, Lacenová, Slobidniková–Laskai, Pad F. 3:0), Magyarország B–Ausztria 3–2 (Laskai–Chen 3:0, Laskai, Pad F.–Ender, Chen 1:3, Laskai–Ender 3:1).

Végeredmény: 3. Magyarország B (benne Laskai Írisz – NAC Nyíregyháza) 4 pont.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!