szon-sportoldal

2015.11.03. 13:30

Fucsovics fittyet hányt a sorsolásra

Nyíregyháza - Az első szettben hátrányból kapaszkodott vissza Fucsovics Márton a németországi tenisztornán.

Nyíregyháza - Az első szettben hátrányból kapaszkodott vissza Fucsovics Márton a németországi tenisztornán.

Nem volt szerencséje a sorsolással Fucsovics Márton, hiszen az eckentali 35 ezer eurós, szőnyeg borítású ATP-challengerverseny selejtezőjéből érkezve kaphatott volna szabadkártyás riválist, ehelyett a jelöltek közül legerősebbnek látszó fehérorosz Uladimir Ignatik mellé húzták a nevét.

Arról nem beszélve, hogy a világranglistán 247. Fucsovics még sosem győzte le a 210. helyen jegyzett, hazájában Marcihoz hasonlóan Davis-kupa-játékos Ignatikot. Első találkozásuk alkalmával, 2012-ben, a csehországi Prostejovban 7:6, 6:3-ra, a tavalyi francia Grand Slam-bajnokság, a Roland Garros selejtezőjében 6:4, 6:4-re kapott ki a magyar éljátékos a keddi, első fordulós riválistól.

Az év végi hajrát megkezdő Fucsovics Márton azonban fittyet hányt a rossz előzményekre, és két szoros játszmában, 7:6 (7–3), 6:4-re legyőzte riválisát, és bejutott a németországi viadal nyolcaddöntőjébe. Az első szettben 5:3-nál a játszmagyőzelemért adogatott Ignatik, ám ekkor Marcinak sikerült brékelnie, eljutott a rövidített játékig, amelyben egyértelműen riválisa fölé kerekedett. A másodikban hamar előnybe került a nyíregyházi játékos, és lépéselőnyét végig megőrizve nyerte meg a 95 perces összecsapást.

A második fordulóban sem vár könnyű feladat a 23 éves magyarra, hiszen ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt, a világranglistán jelenleg a 115. pozícióban jegyzett Lukas Lacko lesz. A szlovák játékost két és fél éve rangsorolták a legmagasabban, akkor a 44. volt. Az azonban kedden is kiderült, hogy nem érdemes az előzményekkel foglalkozni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!