szon-sportoldal

2016.05.27. 19:12

Kézilabda gála Mátészalkán - A kicsikből lehetnek a nagyok

Mátészalka - Elek Gábor, a Ferencváros edzője sem hitte két éve, hogy a mátészalkai díjátadó gálán fog a színpadon állni.

Mátészalka - Elek Gábor, a Ferencváros edzője sem hitte két éve, hogy a mátészalkai díjátadó gálán fog a színpadon állni.

Eljött a nagy nap. Mármint azok számára, akik letettek valamit az asztalra. Nem voltak kevesen, sőt... A Szatmár-Ferencváros, határon átnyúló, női kézilabda utánpótlás projekt első évértékelő és díjátadó gáláját tartották – Mátészalkán.

A házigazdák megadták a módját az eseménynek: a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban méltó kulisszák fogadták a seregnyi vendéget. Az élvonalban szereplő Fradit Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök, valamint Elek Gábor vezetőedző képviselte, akik aktívan kivették részüket az ünnepi ceremóniából. Dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára mellett Baracsi Endre, a megyei a közgyűlés alelnöke, továbbá a „hazai színeket” képviselő Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere szólt a megjelentekhez, míg Kiss Zoltán Sándor, projektvezető átfogó beszédében taglalta az elmúlt időszak történéseit.

– Amikor három és fél éve felmerült az együttműködés ötlete, sokak szerint ez nem álom volt, hanem egyenesen őrültség – mosolygott a bajsza alatt Kiss Zoltán Sándor.

Nos, 29 településen, 850 gyereket mozgatott meg az egyre terebélyesedő eseménysorozat. Nem véletlen, hogy a ferencvárosiak rajta tartják szemüket a közös akción, mi több, szó szerint szívükön viselik a tehetségek sorsát.

– Elismerem, két éve nem hittem volna, hogy itt fogok állni – vallotta be Elek Gábor, az FTC trénere. – A barátaim kérdezgetik: mit csinálok én erre? Őszintén mondom, tényleg szeretek itt lenni! Élvezem ezt a munkát, jó látni a gyerekek hozzáállását, büszke vagyok, hogy a ferencvárosi edzőkollégák szintén szívesen jönnek!

Naná, hogy dörgő vastaps kísérte a szakvezető minden megnyilvánulását.

Majd a szervezők a lényegre tértek. Az ifjú titánok, az apróságok ugyanis tűkön ültek már. Kiss Zoltán Sándor – kiváló érzékkel – nem hagyta állni a színpadra felsorakozott csöppségeket, még a beszédek előtt kiadta a „Pihenj!” vezényszót, magyarán földre csüccsentette őket – senki nem tiltakozott... Egymás után szólították a legjobbakat, néhányan lányos zavarukban csak keresték a helyüket. A mátészalkai Bodó Bernadett is alighanem lesz még bátrabb: a kis szöszi, mint a legnagyobb tehetség különdíjat érdemelt ki. Persze, a pályán nyilván hamarabb feltalálja magát. Ott csak igazán! ... és ez így van jól.

KM-KT

A teljes cikk a Kelet-Magyarország május 28-i számában illetve a kelet.hu-n olvasható.

Díjazottak

Az év csapata: Mátészalkai MTK, edző: Tóthné Nagy Anikó

Elek Gyula díj: Heinrich Tamás (Mezőfény)

Szarka Éva díj: Heinrich Réka (Mezőfény, a hét évesek között), Bodó Bernadett (Mátészalkai MTK, a nyolc évesek között)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különdíja: Bodó Bernadett (Mátészalkai MTK)

Legügyesebb kapus: Pável Jázmin (Csengeri VSK, a hét évesek között), Péter Stefánia (Sárközújlak, a nyolc évesek között)

Legügyesebb védőjátékos: Ludescher Júlia (Csanálos, a hét évesek között), Czompa Tifani (Avasújváros, a nyolc évesek között)

Legügyesebb támadó játékos: Somogyi Zsófia (Kálmánd, a hét évesek között), Rajszki Barbara (Sárközújlak, a nyolc évesek között)

Az év rendezvénye: Mezőfény

A legsportszerűbb szurkolói csapat: Turterebes

A legsegítőkészebb önkormányzat: Nagyecsed

A teljes cikk a Kelet-Magyarország május 28-i számában illetve a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!