szon-sportoldal

2016.07.05. 09:17

Jól sikerült a szituációs gyakorlat

Nyíregyháza - Nem nagyot kellett ugrania, hanem biztosat, de Leveleki Bence így is országos bajnok lett az ifjúsági atléták miskolci megmérettetésén.

Nyíregyháza - Nem nagyot kellett ugrania, hanem biztosat, de Leveleki Bence így is országos bajnok lett az ifjúsági atléták miskolci megmérettetésén.

Leveleki Bence volt a Nyíregyházi Sportcentrum legeredményesebb versenyzője a Miskolcon rendezett ifjúsági országos bajnokságon, hiszen Bakosiné Szenczi Erika tanítványa távolugrásban, 693 centis eredménnyel arany-, hármasugrásban pedig ezüstérmet szerzett. Előbbi eredményhirdetésekor nem érezhette magát egyedül a dobogón, hiszen ott állt mellette klubtársa, a harmadik helyen végzett Varga Péter Balázs.

– Edzőim azt kérték tőlem, hogy ne nagyot ugorjak, hanem biztosat, mintha az Európa-bajnokság selejtezőjében lennék – jelezte Leveleki Bence, hogy bizony már a jövő heti korosztályos kontinensbajnokság került fókuszba. Mit ne mondjunk, jól sikerült a szituációs gyakorlat. – Viszonylag kiegyensúlyozott volt a sorozatom, de picit sajnálom, hogy a jó formámat nem sikerült igazolnom egy hét méter feletti ugrással.

Majd Tbilisziben, a jövő héten – vigasztalhatja magát az érintett, már amennyire egy ilyen eredményes ob után egyáltalán rászorul erre. A grúziai Eb-n egyébként hármasban is indul Bence, de a hangsúly a távolugráson lesz.

A két ugrón kívül mások is szereztek érmet Miskolcon az NYSC versenyzői közül. Szabó Kristóf a kétszázon elért ötödik helye mellett négyszázon harmadik lett, a dobók közül pedig Tóth Balázs súlylökésben, Zsiga Kinga pedig diszkoszvetésben végzett a második helyen. Ezek mellett pedig több döntős helyezést is szereztek a nyíregyháziak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!