szon-sportoldal

2016.08.23. 12:43

Öröm ez, de egyben kihívás is

Nyíregyháza - Egyelőre tizennégy, kivétel nélkül saját nevelésű kosaras alkotja a szeptember 17-i rajtra készülő Nyíregyháza keretét.

Nyíregyháza - Egyelőre tizennégy, kivétel nélkül saját nevelésű kosaras alkotja a szeptember 17-i rajtra készülő Nyíregyháza keretét.

A Nyíregyháza lesz az egyedüli csapat az NB I B csoportos férfibajnokságban, amelynek magyar játékosai kizárólag saját nevelésűek – tudtuk meg a kedden tartott tájékoztatón, aminek keretében azt is bejelentették, hogy a NaturComfort Kft. újabb egy évig támogatja a klubot.

Fő- és névszponzor viszont még nincs (a hosszú éveken át a csapat mellett jóban-rosszban kitartó Marso Kft.-vel még tartanak a tárgyalások), ezért a Kék Cápák a kétségtelenül lényegretörő Nyíregyháza elnevezéssel szerepelnek a sorsolási táblán (rajt szeptember 17-én, hazai pályán a Békés ellen), ám a támogatói kört szélesíteni kell. Ebben lesz a klub segítségére Lénárt Krisztián, az Eissmann Hungária Kft. gazdasági vezetője. És az anyagi stabilitás fontosságára hívta fel a figyelmet Balogh Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kosárlabdázók Szövetségének elnöke, úgy is, mint a Kosárlabda Klub Kft. kisebbségi tulajdonosának képviselője.

Balogh Bendegúz, Bus Iván, Czura Attila, Farkas Dániel, Fazekas Csaba, Gáspár Balázs, Keul Tamás, Mokánszki Máté, Nagy Krisztián, Oláh Zoltán, Sitku Márton, Szondy Ákos, Varga Márton, Vaskó György – ők tizennégyen alkotják a csapat keretét (ha az anyagiak engedik, egy légiós center is csatlakozik még a rajtig), közte régi, új és régi-új játékosokkal, akik közül többen az U18-as, sőt egyenesen az U16-os korosztályból érkeztek. Az U18-as válogatottal a B divíziós Európa-bajnokságot is megjárt Fazekas Csaba már második éve tagja a felnőtt keretnek, holott még csak a napokban múlt 17 esztendős, és az ő megtartását jelentős fegyverténykényt értékelte a vezetés.

A szakmai és az ügyvezetés is, amely funkciók immáron – illetve május 25-e óta, de a bejelentést mostanra időzítették – Sitku Ernő kezében összpontosulnak. Az ügyvezetésben ellátott teendők miatt talán kevesebb idő jut a szakmára, ezért lesz hangsúlyosabb a vezetőedzői szerepkör.

– Nagy öröm, ugyanakkor nagy kihívás is, hogy a csapat magyar játékosai kivétel nélkül nyíregyháziakból állnak – mondta az edzéseket vezető és majdan a meccselést is „intéző” Siska János. – Kieső csapat esetében nehéz meghatározni a reális célt, mi az elvégzett munkában és a fiatalságunkban bízhatunk. A rajtig tíz edzőmeccset játszunk annak érdekében, hogy minél jobban összálljunk, a bajnokságban pedig talán elérhetjük a rájátszást.

A csapatkapitány Nagy Krisztián is az elvégzett munkában és a remek csapathangulatban bízik, utóbbiért a tapasztaltabb játékosok felelnek. A bajnokság során meg úgy is az eredmények...

Nagyot álmodnának

A keret összetételével már önmagában megvalósult a helyi kötődés erősödése, de hogy valamennyi nyíregyházi kosaraspalántának az legyen a célja, hogy majdan a felnőttek között játszhasson, létrehozták a „Merj te is nagyot álmodni” kampányt. Ennek keretében közelebb kerülnének az iskolákhoz és a megyeszékhelyen kívóli szabolcsi bázisokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!