szon-sportoldal

2016.09.27. 09:14

Máris szebben fest a vasvári kép

Tiszavasvári - A vereség ellenére sem tartja tragikusnak a helyzetet a nyírbátoriak edzője.

Tiszavasvári - A vereség ellenére sem tartja tragikusnak a helyzetet a nyírbátoriak edzője.

Kézilabda. Végre egy megyei összecsapás, amely nem az áskálódásról, a bírók közös szapulásáról szólt. Holott a Tiszavasvári-Nyírbátor NB I B-s férfi kézilabda mérkőzés nem holmi szombat délutáni laza játszadozás volt. A felek ugyanis beragadtak a nyitányon (konkrétan mindkét eddigi fellépésük vereséggel zárult...), persze azzal kalkulálni lehetett, hogy a kiesés elleni harcban lesznek érdekeltek, éppen ezért tekintettek megkülönböztetett figyelemmel a találkozóra. Nos, a hazaiak számára sült el jobban a parti, nyertek, a megszerzett két ponttal pedig máris szebben fest helyzetük.

– Nagyon jól kezdtünk, amivel sikerült megalapozni a mérkőzés végkimenetelet is – Türk Ferenc, a Tiszavasvári játékos-edzője. – A jó kapusteljesítmény és hatékony védőmunka eredményeként gyors indításokkal megleptük a Nyírbátort. Igaz, végig mi vezettünk, de akadt holtpont a játékunkban, ezt sikerült néhány jó egyéni teljesítménnyel kiküszöbölni. Mindkét kapusunk kitűnően védett, Dancs Máté es Zsigmond Gergő pedig rendre megoldhatatlan feladat elé állította az ellenfél védőit. Ki kell emelnem Balázs Máté játékát is, mert nagyon sokat tett a győzelemért. Külön öröm juniorcsapatunk produkciója, remélem sok ilyen sikeres hét végenként lesz még!

Nyilván jobbat reméltek a vendégek, ugyanakkor nem kerestek kifogást.

– Röviden szólva, korrekt játékvezetés mellett végig vezettek a hazaiak, kétszer feljöttünk két gólra, de a döntő szituációkban rendre rontottunk – taglalta a történteket Szilágyi Attila, a Nyírbátor szakvezetője. – Mindezt annak tudom be, hogy a felzárkózás olyan koncentrációt igényelt, aminek következtében fejben elfáradtak a játékosok. Sajnos, ezt a meccset az első tizenöt percben buktuk el, amikor 12–4-re elment a Vasvári, innen pedig már nehéz visszajönni. Ráadásul több, mint tizenöt kapufát lőttünk, plusz a technikai hibák, így aztán saját magunkat vertük meg. Két idegenbeli mérkőzésünk volt, otthon az éremesélyes Békés ellen vesztettünk, nem látom tragikusnak a helyzetet, dolgozunk tovább.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik