szon-sportoldal

2016.09.27. 10:06

Pisztolyosok bajnoki trónfoglalása

Nyíregyháza - Agárdy Vilmos egyéniben, csapatban pedig Vareha Attilával és Kiss Attilával végzett az élen.

Nyíregyháza - Agárdy Vilmos egyéniben, csapatban pedig Vareha Attilával és Kiss Attilával végzett az élen.

A felnőtt-ifjúsági után a junior sportlövők ötven méteres országos bajnokságát is Nyíregyházán rendezték. A házigazda NYPLE részéről a leginkább várt versenyszám a fiú sportpisztoly volt, hiszen abban a kategóriában bajnoki címre esélyes versenyzők is indultak.

Az álmok pedig valóra váltak, hiszen az elsőséget Agárdy Vilmos szerezte meg klubtársa, az ezüstérmes Vareha Attila előtt, csapatban pedig Kiss Attilával kiegészülve ugyancsak aranyérmet nyertek. Vilmos ezzel visszavágott a KSI-s Nagy Máténak, hiszen három hete az ifjúságiak között is megmérkőztek egymással, és akkor a fővárosi versenyző szerezte meg a bajnoki címet.

– Óriási sikert értünk el azzal, hogy egyéniben a mi versenyzőink szerezték meg az első és a második helyezést is, azzal pedig különösen, hogy csapatban letaszítottuk a trónról a KSI-t – értékelte a látottakat Veres Andrea klubelnök, egyben a versenyzők edzője. – Utóbbihoz rengetegen gratuláltak, hiszen évek óta nem volt ilyesmire példa. Az egyéni verseny döntője nagyon izgalmasan alakult. Vareha Attila a harmadik legjobb eredménnyel jutott a nyolc közé, de a finálé elején majdnem kiesett, a nyolcadik helyről kellett visszakapaszkodnia, ami lövésről lövésre sikerült, így eljutott odáig, hogy a végén már csak klubtársával együtt maradt versenyben. Vilmos taktikája pedig az volt, hogy minél gyorsabban lőjön, azzal is nyomást gyakorolva a többiekre. A tízest érő találatait ugyanis nagy ováció fogadta, abból a vetélytársai tudhatták, hogy jól sikerült a lövése. Márpedig sok tízest lőtt, ezért is lett bajnok.

A nyíregyháziak nemcsak a juniorok között szerzett érmekkel felelek meg az elvárásoknak, hanem azzal is, hogy a három héten belül két országos bajnokságnak is kiváló házigazdái voltak.

50 méteres junior országos bajnokság

A házigazda Nyíregyházi PLE versenyzőinek eredményei

Fiúk

Sportpisztoly

Egyéni: 1. Agárdy Vilmos 182.3 (az alapversenyben: 523), 2. Vareha Attila 179.3 (508), 14. Kiss Attila 440.

Csapat: 1. Nyíregyházi PLE (Agárdy Vilmos, Vareha Attila, Kiss Attila) 1471.

Standard puska, fekvő

Egyéni: 22. Gönczi András 277.

Lányok

Standard puska, fekvő

Egyéni: 4. Pataki Klaudia 282.

Kisöbű sportpuska

Egyéni: 14. Kiss Gyöngyi 566.8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!