szon-sportoldal

2017.04.04. 14:43

Kisvárda Master Good - Az új edzőt kinevezték, a licenckérelmet beadták

Kisvárda - Ha még most feljut a Kisvárda, az ősszel Kondás Elemér vezetésével Nyíregyházán játssza hazai mérkőzéseit a csapat.

Kisvárda - Ha még most feljut a Kisvárda, az ősszel Kondás Elemér vezetésével Nyíregyházán játssza hazai mérkőzéseit a csapat.

Legyen bármi a bajnokság végén, az biztos, hogy a nyártól új vezetőedzője lesz a Kisvárda Master Good NB II-es futballcsapatának. Révész Attila szakmai igazgató a SZEOL SC elleni vasárnapi hazai bajnoki (2–1) után jelentette be a hírt, hogy Kondás Elemérnek, a DVSC-vel bajnoki címeket és kupagyőzelmeket is szerző pro-licences szakembernek adja át a szakmai munka marsallbotját. Merthogy a klubtól azért nem köszön el a 44 éves szakember.

– Hét éve dolgozom a kisvárdai fuballklubnál, ezalatt egy személyben feleltem a szakmai munkáért, a gazdasági háttérért és a klubépítésért – mondta Révész Attila. – Mostanra eljutottunk oda, hogy fizikai képtelenség egy személyben ellátni ezeket a feladatokat, főként, hogy folyamatban vannak nagy beruházások is, illetve két akadémiát, a kisvárdait és a munkácsit is felügyelnem kell. Két döntés jöhetett szóba, vagy klubvezetőt vagy új vezetőedzőt keresünk, de mivel előbbihez ismerni kell a helyi viszonyokat is, az nehezebbnek ígérkezett. Két éve már megpróbálkoztunk hasonlóval, hogy edzőt hozunk a klubhoz, akkor az nem volt túl sikeres, ezért most alaposan körbejártuk ezt a kérdéskört. Kondás Elemért jól ismerem, egy ideje már beszélünk a szerepvállalásáról, látta a tavaszi hazai meccseinket és a békéscsabai bajnokinkat is. Közben a megállapodás is megszületett, így hát elérkezettnek láttuk bejelenteni a hírt. A célunk az, hogy idővel minél több helyi fiatal épüljön be a csapatunkba, ezért fokozott figyelmet fordítanunk az akadémiai munkára, miközben Kondás Elemérrel szemben is elvárás lesz az ifjak képzése. Az új vezetőedző jól ismeri a klubfilozófiát, az állandóságot pedig az eddigi stáb jelenti majd.

Időközben lejárt az NB I-es licenc beadásának határideje. Tavaly éppen feljutó helyre lépett a kisvárdai csapat, amikor kiderült, hogy nem adták be az induláshoz szükséges papírokat. Most, hogy megint elérhető, ötpontos távolságban van a feljutást érő második hely, adódik a kérdés: benyújtották a szükséges dokumentumokat?

– Igen, március utolsó napja volt a határidő, és minden papírt csatoltunk – felelte Révész Attila. – Az már biztos, hogy a stadionunk nem készül el a következő bajnokság rajtjáig, ezért albérlet után kellett néznünk, és ha feljutunk, akkor ősszel Nyíregyházán játsszuk majd a hazai mérkőzéseinket. Az erre szóló szerződést is elkészítettük, és csatoltuk a licenckérelemhez.

Előfordulhat tehát, hogy a DVSC-vel Nyíregyházán játszott európai kupameccsek után Kondás Elemérnek megint a nyíregyházi stadion jelenti majd az ideiglenes hazai pályát. A leendő tréner az elmúlt meccseken már láthatta, hogy mire számíthat új csapatától.

– Ahogy most áll a helyzet, könnyen előfordulhat, hogy a Kisvárda feljut az NB I-be – nyilatkozta a bejelentést követően Kondás Elemér. – Nagy kihívás lenne újra az élvonalban dolgozni, de ha nem sikerül most kiharcolni az NB I-t, akkor a nyártól kell olyan csapatot építenünk, amely eséllyel pályázhat az osztályváltásra. Tudom, hogy a támadófutball az elvárás, ez egyezik az én filozófiámmal, mert a győzelmekhez ugye támadni kell. A legfontosabb azonban az, hogy eredményes legyen majd a futballunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!