szon-sportoldal

2017.08.01. 19:26

Egy hónap múlva visszatérhet a győri kézilabdacsapat norvég kapusa

Budapest/Győr - A norvég kapus, Kari Aalvik Grimsbö a térdoperációját követően egy hónap múlva csatlakozhat ismét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához.

Budapest/Győr - A norvég kapus, Kari Aalvik Grimsbö a térdoperációját követően egy hónap múlva csatlakozhat ismét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához.

"A szezon végén Győrben megkezdte, majd hazai környezetben folytatta a rehabilitációt. Jelenleg - míg társai Spanyolországban készülnek az új szezonra - a norvég olimpiai csapat rehabilitációs és fizioterapeuta-csapatával dolgozik. A szakemberek heti rendszerességgel teszteknek vetik alá, az eredményekről folyamatosan tájékoztatnak minket" - nyilatkozta kedden a Bajnokok Ligája-címvédő klub honlapján Bartha Csaba elnök.

A beszámoló emlékeztet rá, hogy a játékos korábban is bajlódott már térdproblémákkal, kétszer műteni kellett, majd májusban a BL budapesti négyes döntőjének első mérkőzésén sérült meg újra. A fináléra vissza tudott térni, remekelt a pályán, de kisvártatva orvosi beavatkozásra szorult.

Bartha hozzátette, Grimsbö gyógyulása jó ütemben halad, "így nyugodtak vagyunk afelől, hogy jó kezekben van".

A kétszeres olimpiai bajnok kézilabdázó augusztus második hetében Győrben kezdi a speciális kapusfelkészülést, és előreláthatólag augusztus végén vagy szeptember elején teljes értékű játékosként csatlakozik a kerethez.

Június közepén a norvég hírügynökség még arról írt, nem zárható ki, hogy Grimsbőnek ki kell hagynia a decemberi németországi világbajnokságot.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik