Tiszavasvári hírei

2016.03.18. 15:30

Felszámolták az áramlopást és a szeméthegyeket a tiszavasvári cigánytelepen

Tiszavasvári - Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található, többségében cigányok lakta Széles és Keskeny utcákra.

Tiszavasvári - Rá sem lehetett ismerni a „Rend és tisztesség” program eredményeit reprezentáló péntek délelőtti bejáráson a Tiszavasváriban található, többségében cigányok lakta Széles és Keskeny utcákra. A porták többségén és a közterületeken egyaránt példás rend uralkodott, még ottjártunkkor is szorgoskodtak a házigazdák és a közfoglalkoztatottak!

– Nem volt ez mindig így... – ismerte el Lakatos József Gusztáv, a helyi nemzetiségi roma önkormányzat elnöke. – Nagyon ráfért már egy kiadós nagytakarítás erre a városrészre, ahol gyakran az orrát és a szemét is befogta az ember, amikor végigment! Nem csoda, hiszen elhajigált sörös dobozok, üdítős és boros palackok, háztartási hulladékok, cigicsikkek „ékesítették” az utcákat, sőt, használt pelenkákkal, üveg- és építési törmelékkel, de még állattetemekkel is találkozhattunk! – mesélte a kisebbségi vezető, aki örömmel konstatálta, hogy az 1500 lelkes szegregátumban végre rend és tisztaság uralkodik.



A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 19-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!