Uncategorized

2012.10.11. 07:29

Bűnpártolás

Brutális kegyetlenséggel megöltek egy embert. Hogy éppen Hajdúszováton az most lényegtelen, mert megtörtént Piricsétől, Galgagyörkön és Horton át Budapesten is. Égerházi Péter jegyzete

Brutális kegyetlenséggel megöltek egy embert. Hogy éppen Hajdúszováton az most lényegtelen, mert megtörtént Piricsétől, Galgagyörkön és Horton át Budapesten is. Égerházi Péter jegyzeteHosszú a lista, és ki tudja, meddig gyarapodik még. Miközben egyre többször hallani állatvédelmi akciókról, olcsó lett az emberi élet, mintha annak védelmére nem tennénk meg mindent. Elég elfogni a gyilkost, megtalálni a bűnpártolót és minden mehet tovább, amíg egy reggel újra arra nem ébredünk, hogy megint könyörtelenül kioltották valakinek az életét?

Hányan tették már fel maguknak a kérdést: tehetnék többet, mást? Mert az erőszakos cselekmények ilyen mérvű elharapózásáért nagyon sokan felelősek. Az egykor és ma a problémát szőnyeg alá söprő politikusok; a való élettől messze elrugaszkodva direktívákhoz igazodó jogvédők; az ennek következtében elbizonytalanodott rendfenntartók; a két hét alatt rendcsinálást ígérő belügyminiszter; a problémát érzékelő, de tehetetlen hivatalnokok; a mozgástér nélküli elöljárók; a nevelési eszköz nélkül hagyott pedagógusok és végül legfőképpen mi, mindannyian, akik csak magunk között szörnyülködünk a közbiztonság ilyen mérvű leromlása miatt, ahelyett, hogy egy össznépi Elég-et kiáltanánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!