Autó - Motor

2014.05.07. 19:20

Izgalmassá szeretném varázsolni a versenyt!

Interjú Papp Arnolddal, a Vígh Racing Team pilótájával a május 9-11. között, a Szlovákiaringten megrendezésre kerülő gyorsasági verseny előtt.

Interjú Papp Arnolddal, a Vígh Racing Team pilótájával a május 9-11. között, a Szlovákiaringten megrendezésre kerülő gyorsasági verseny előtt.

Nem kisebb versenyen veszel részt a Vígh Racing Team csapattal, mint egy FIA WTCC-n. Mekkora a nyomás ilyen rendezvényen rajtad és a csapaton, hisz Formula Renault pilótaként ez lesz a második éles gyorsasági versenyed 2014-ben?

- A hétvégén nagy örömünkre a WTCC versenyhétvégéjének vagyunk a betétfutam programja, így igen komoly nézőközönség előtt állhatunk rajthoz. Csupán kettő hét volt a két versenyhétvége között, így nagyon kevés időnk volt az autó átnézésére. A váltó, illetve kuplung problémákat sikerült megoldaniuk a szerelőimnek, illetve a Kasza Motorsportnak. Úgy érzem technikailag sikerült felkészülni teljes mértékben, és nagyon várjuk második közös versenyünket a csapattal.

Miképp készülsz fel erre a versenyre? Hogy ismerkedsz a pályával?

- Soha nem jártam még a Szlovákiaringen, és most át is építették az "ugratót" a 3-as kanyar előtt, így tavalyhoz képest változott is. Videókat meg pályarajzot néztem. Remélem a szabadedzésen sikerül majd megtanulni gyorsan a pályát, és a pénteki időmérőn már kitudjuk hozni a maximumot magunkból. Nagyon tempós pálya, nagyon várom már, hogy pályára gördüljünk a zöld csodával.

Óriási nézőközönség várható majd a Szlovákiaringre. Mennyire dominál téged a nagy közönség? Milyen érzés tíz-húsz Formula Renault autóval elrajtolni és versenyezni?

- A nézők mindig fontosak voltak számomra, a Szilveszter Rallyn már megízleltem egyszer milyen is nagy közönség előtt versenyezni! Óriási érzés, engem nagyon motivált, hogy izgalmassá varázsoljuk a versenyt, hiszen ezért jönnek ki. Első versenyemen is meglepően sok formulaautó volt, nagyon jó érzés volt ott állni a rajtrácson ennyi autó között. Reméljük most is komoly mezőny gyülekezik majd fel a nézők nagy örömére.

Új design lett az autón a múlt heti hungaroringi futamra. Miért is?

- Igen. Egy másik csapattól került hozzánk a formula autó, és hogy ne keverjenek minket össze, így új designt kellett kitalálni. Szerintem jól sikerült. A zöld szín egyértelműen a Lada miatt jött, csak egy kicsit még rikítóbb színt kapott, hogy feltűnőbb legyen.

Mit szólsz az új szervizháttérhez és ahhoz, hogy Fekete Laci felajánlotta a lehetőséget a Formula Renault sorozatban való induláshoz?

- Nem tudok elég hálás lenni Fekete Lacinak és a Vígh Racing Teamnek. Szép eredményekkel próbálom viszonozni mind azt a jót, amit kaptam tőlük. A szerviz háttér pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy az autó tudja a sikert. Az a kis maradék, ami kell a dobogóhoz már csak rajtam múlik, nem lesz könnyű, de mindent megteszek.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!