Autó - Motor

2018.07.18. 10:18

Reflektorfényben a Ladák

Máriapócs - Kiállítás és driftverseny volt a máriapócsi RabócsiRingen.

Máriapócs - Kiállítás és driftverseny volt a máriapócsi RabócsiRingen.

A múlt és a jövő randevúzott szombaton és vasárnap a máriapócsi RabócsiRingen. Előbbit a Nemzetközi Retro Mobil Fest kiállítási autói, illetve a Ladarancing All Tar Gála Ladái képviselték,utóbbi a profi drift bajnokság negyedik fordulójának résztvevői. A szombat az edzéseké és a ladások versengéséé volt, vasárnap az igazi driftesek versenyeztek.

A street kategória izgalmakkal teli futamait Kéninger Ádám nyerte, aki elismerte, hogy bizony a máriapócsi pálya nem a legkönnyebbek egyike: A streetesek után a Pro2 kategória összecsapásai következtek, amelyek már profi szintű csatákat hoztak.

Elől remekelt Kevin

A legjobb napot Piskolty Kevin fogta ki, összeszedett és precíz versenyzéssel végzett az élen. A zárást a profik izgalmakkal teli vetélkedése jelentette, amelynek fináléját az új autóval induló Vigh Csabát legyőző Zamecz Norbert nyerte.

– Csabesz mindig is kemény ellenfél volt, az új autója még erősebb és gyorsabb, mint a régi, így egy nagyon nehéz csatára számítottam. A felcserélt indulási sorrend picit megkavart a rajt pillanatában, de amint megindítottam az autót Csabesz mögött minden kisimult. Elől pedig olyan jól sikerült teljesítenem a bírók által elvárt ívet, hogy még a gumifalon is sikerült ott hagynom a designt, ami ismét plusz pont volt számomra,

Augusztusban újra Trackwood

– Ami a ladásokat illeti, ámulattal nézem, ahogy csatáznak ezen a nyújtott, hosszú ívű pályán, minden lendületet és bátorságot beledobva, hogy végig érjenek a nyomvonalon. Sokkal nehezebb feladatuk van, mint egy kifejezetten erre épített, erős autóval indulónak vélekedett Zamecz Norbert.

A következő verseny a már hagyományos Trackwood Fesztivál lesz augusztus 24-25-én.

KM


Drift: országos bajnokság, 4. forduló

Pro kategória: 1. Zamecz Norbert, 2. Vigh Csaba, 3. Bimbó József

Pro2 kategória: 1. Piskolty Kevin, 2. David Kamaras, 3. Porkoláb Péter

Street kategória: 1. Kéninger Ádám, 2. Petrilla Gergely, 3. Kiss András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!