Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.04. 18:05

Három a Miskolci Gyémánt

<p>Miskolc - Újabb három Miskolci Gyémánttal gyarapodott a kitüntetettek sora. Dr. Simkó Csaba, Jacsó Tibor és Lestárné Mater Mária érdemelte ki a díjat.&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Gyémántok 2007.12.04."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gy_m_ntok_2007_12_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gyémántok 2007.12.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-gyemantok_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Újabb három Miskolci Gyémánttal gyarapodott a kitüntetettek sora. Dr. Simkó Csaba, Jacsó Tibor és Lestárné Mater Mária érdemelte ki a díjat.
Kedden este a miskolci Művészetek Házában rendezett ünnepségen adta át a kitüntetetteknek az elismerésről szóló oklevelet és Varga Éva szobrászművész alkotását a díjalapító-kuratóriumi elnök: Káli Sándor, Miskolc polgármestere.

A Miskolci Gyémántok Alapítvány az idén kilencedik alkalommal várta a miskolciak ajánlását arra, hogy ki az a személy, vagy melyik az az egyesület, közösség, akit (amit) megjutalmazna a Miskolci Gyémánt díjjal. A beküldött ajánlások száma ebben az évben megközelítette a hétszázat, és közel negyven személyre, valamint közösségre tettek javaslatot a miskolciak. A neveket megkapta a gyémántokról döntő kuratórium, amely ezt követően kiválasztotta a három győztest. A program szerint a délután 5 órakor kezdődött műsorban fellép(ett) Csonka András, Keleti Andrea, V. Molnár Judit és a Miskolci Ifjúsági Fúvószenekar.

Az új gyémántosok:

Dr. Simkó Csaba, a miskolci Erszébet Hospice Alapítvány vezető főorvosa

A miskolci Erzsébet Hospice Alapítvány 1994-től végzi végstádiumú daganatos betegek ingyenes otthonápolását, folyamatosan támogatja az 1995-ben megnyílt Erzsébet Hospcie Otthon működését, és rendszeresen tart továbbképzéseket, előadásokat háziorvosok, nővérek és laikusok számára, terjesztve a haldoklók gondozásának etikai és szakmai elveit. Évente 250-300 beteg részesül a komplex formában működő hospice gondozásában.

Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc salakmotoros sportegyesület elnöke

14 Miskolc ralit szervezett eddig az autósport szerelmeseinek örömére. Négy évvel ezelőtt találták ki, hogy újra élesztik a salakmotorsportot a borsodi megyeszékhelyen. Első lépésként a közönség számára megfelelő körülményeket teremtettek a népkerti Borsod Volán SE sporttelepen, majd előbb csak meghívásos versenyeket rendeztek, aztán istállót (csapatot) csináltak, versenyeztek itthon és a lengyel II. ligában. Közben pedig egyre magasabban jegyzett versenyeket hoztak Miskolcra, európa-bajnoki és világbajnoki futamokat, és nem utolsósorban a Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjét az idei esztendőben, amelyet a Speedway Miskolc együttese nyert meg. Jacsó Tibor elmondása szerint ez az elismerés a technikai sportok népszerűségét jelzi, és nem egyszemélyi érdem, hanem egy team díja, és ha lehetne, akkor a gyémánt karátjait egyesével szétosztaná azok között, aki az elmúlt években segítették tervinek megvalósulásában.

Lestárné Mater Mária, a Miskolci Avas Nyugdíjas Egyesület elnöke

1987-ben alakult az egyesület, Lestárné Marika hívta életre, és ő a csapat motorja. Gyakran járnak túrázni, sok-sok kulturális eseményen vesznek részt, önmaguk és mások szórakoztatatására. Irodalmi körben, tánckarban, kórusban mutatják meg tudásukat-jókedvüket, az együtt tanulás-gyakorlás élményéből is bőven merítve. Kapcsolatot tartanak határon túli magyarokkal is (Körösfő, Csikrákos-Székelyföld).
Két évvel ezelőtt tévedt el a kiránduló csoport Bükkszentkereszt térségében. A rendőrség és a környékbeliek nagy erőkkel keresték őket, végül épségben rájuk leltek. Két évvel ezelőtti eltévedésükre, majd pedig szerencsés megtalálásukra emlékeztek miskolci nyugdíjasok a Bükkben 2007 januárjában.

Az eddigi gyémántok
Avasi Gimnázium
Bem József Általános Iskola
Biros Péter
Cseh Ferenc
Deszkatemplom Baráti Köre
Diósgyőri Kertbarátok Egyesülete
Dr. Horánszky Árpád
Edda művek
Fekete Mária
Fügeczky Róbert
Görömbölyi Kulturális Egyesület
Ködmön Táncegyüttes
Kalán István
Krausz Adrienn
Latabár Család
Lazúr Táncegyüttes
Marhefka István
Mátyás Rudolf
Miskolc Dixieland Band
Miskolci Spider Felderítő és Speciális Mentőcsoport
Miskolci Szimfónikus Zenekar
Miskolci Ütősegyüttes
Dr. Puskás Gábor
Prof. Dr. Terplán Zénó
Prof. Dr. Velkey László
Regős Zsolt
Robok András
Szegedi Dezső
Szinvavölgyi Táncegyüttes
Szűcs Lajos
Komlóstetői Kerékpáros Klub
Tornyi Barnabás
Twist Olivér Gyermekkórus
A 200 éves DAM kollektívája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!