Budapest - XII. kerület

2011.03.22. 16:59

Pat Metheny ismét Budapestre jön

<p>Pat Metheny és csapata három év után ismét Budapesten koncertezik. A világhírű dzsesszgitáros október 28-án, a Budapest Kongresszusi Központban lép fel. Methenyt Bill Stewart dobos és Larry Grenadier basszusgitáros kíséri a koncerten.</p>

Pat 1954. augusztus 12-én, Kansasban született. 8 éves korában kezdett trombitálni, majd 12 évesen áttért a gitározáshoz. 15 éves korában már Kansas legjobb dzsesszbandájában játszott. 1975-ben jelent meg első albuma Bright Size Life címmel, amiben a  hagyományos dzsesszgitározást elevenítette fel zenésztársai számára. Pat olyan legendákkal játszott egy színpadon, mint Steve Reich, Ornette  Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento illetve David  Bowie. Metheny egymást követő hét albuma nyert Grammy-díjat, amire nem  volt példa még soha a zenevilág történetében.

A dzsesszvirtuóz Budapesten már többszőr is járt, idén a Kongresszusi Központban koncertezik

A gitáros munkássága  elismeréseként összesen 12 Grammyt zsebelt be. Elektromos és akusztikus műveket is írt gitárra, sőt balettekhez is komponált zenét. Az elmúlt  évtizedek során több mint ötven lemeze jelent meg.
 Az amerikai dzsesszvirtuóz már többször járt hazánkban. 1998-ban a  Budapest Sportcsarnokban játszott, 2002-ben, 2005-ben és 2008-ban a Margitszigeti Szabadtéri színpadon lépett fel. 2011. október 28-án a Budapesten, a XII. kerületben a Kongresszusi Központ ad otthont a világhírű tehetség koncertjének.

Forrás: helyitipp.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!