Debrecen hírei

2013.03.11. 13:01

Nyert és bajnok a DHK

Nagy küzdelemben tudta legyőzni a Tisza Volán gárdáját a DHK, ezzel megnyerte a jégkorong OB II-t.

Nagy küzdelemben tudta legyőzni a Tisza Volán gárdáját a DHK, ezzel megnyerte a jégkorong OB II-t.A Debreceni Hokiklub felnőtt csapatának számára ez volt az utolsó mérkőzés a 2012/13-as szezonban, amely arról volt hivatott dönteni, hogy kié lesz a másodosztályú bajnoki cím. A György József által irányított debreceniek erősen kezdték a találkozót, ám mégis a vendég szegediek szerezték meg a vezetést, amelyre sokáig nem tudott válaszolni a DHK.

Aztán viszont fél percen belül kétszer is eredményes tudott lenni a hazai csapat. Először György József, majd Okos Csanád is utat talált a vendégek kapujába, utóbbi emberelőnyben szerezte meg a vezetést jelentő találatot. A harmad második felében ismét a Tisza Volán villant és egyenlített. A középső játékrészben ismét a hazai játékosok voltak fölényben, aminek két gól lett az eredménye Jonkl László emberelőnyben és Elekes-Darabont Hunor-Csaba révén, így kétgólos előnyre tett szert a DHK.

A szegediek a harmad végén emberelőnyben ismét betaláltak, ezzel csökkentve hátrányukat, ám a hazai vezetés igazából nem forgott veszélyben. Erre ékes példának bizonyult a harmadik harmad, amelyben ismét két gólnak örülhetett a hazai publikum. Először Könczei Áron csapott le egy kipattanóra és lőtt gólt, majd Okos az üresen tátongó szegedi kapuba lőve megszerezve második gólját is a mérkőzésen, ezzel háromra növelte a DHK az előnyét. Okos gólja előtt a szegediek időt kértek és lehozták a kapusukat, mint utólag kiderült, vesztükre.

Annyira viszont elegendő idő állt még a vendégek részére, hogy egy újabb gólt szerezzenek, de ez csak arra volt elegendő a Tisza Volán számára, hogy a lefújás előtt egy perccel kozmetikázzon az eredményen, így a DHK teljesen megérdemelten nyerte 6-4-re a rangadót és lett ismét az OB II. bajnoka. Szép volt fiúk!

OB II. rájátszás

Debreceni HK - Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC 6:4

(2:2, 2:1, 2:1)

A DHK gólszerzői: Okos Cs. (2), Elekes-Darabont H., Jonkl L., Könczei Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!