Debrecen hírei

2013.06.01. 20:27

Várdai aranyünnep, bátori ezüst

Szabolcs-Szatmár-Bereg - NB III. Tisza-csoport, 26. forduló: Bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott a Várda, Gyarmaton biztosította be NB III-as tagságát a Bátor, iksz Ibrányban, a Böszörmény nyert Tiszakanyáron.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - NB III. Tisza-csoport, 26. forduló: Bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott a Várda, Gyarmaton biztosította be NB III-as tagságát a Bátor, iksz Ibrányban, a Böszörmény nyert Tiszakanyáron.

Várda SE–Baktalórántháza 5–1 (3–0)

Kisvárda, 400 néző, v.: Nazsa.

Várda SE: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs T., Kornutjak (Soós T., 36.), Fodor A., Farkas M. (Koi, 65.), Iván A., Oláh D., Miskolczi, Bagin, Spekker (Krizán, 83.). Edző: Révész Attila.

Baktalórántháza: Gazsi – Rakóczi, Kántor F., Csordás G. (Svelta Z., a szünetben), Fábri (Dócs, 79.), Molnár L. (Éles Zs., 49.), Balogh Zs., Marics G., Geda, Kozma J., Lakatos I. Játékos-edző: Illés László.

Ahogy a bajnokcsapatnak dukál, az ellenfél játékosai által alkotott sorfal között futhattak pályára a kezdés előtt. Egyesével, hiszen meg is kapták aranyérmeiket a Tisza-csoport versenybizottságának elnökétől, Csende Sándortól. A baktaiak virággal és egy hatalmas üveg pezsgővel is kedveskedtek a bajnokoknak, de nem sokáig volt ilyen békés a hangulat, hiszen reklamálásért és dulakodásért is villant a sárga lap. Meg a piros is, ami után a várdaiak a nehezebb útját választották a vezetés megszerzésének: Spekker Tamás büntetőjét még védte Gazsi Ferenc, a szöglet után azonban Tóth György látványosan ollózott a hálóba. Egy perc múlva jött az újabb találat, ami után nem lehetett kérdéses, hogy fiesztával köszönti címe megvédését a Várda SE, amelynek az osztályozón már jóval nehezebb dolga lesz, mint szombaton. A második félidő jelentősebb részében azért a Bakta is igazolta, hogy nemcsak asszisztálni érkezett a bajnokavatáshoz.

Gól: Tóth Gy. (31.), Bagin (32.), Iván A. (44.), Miskolczi (80.), Koi (88.), illetve Fábri (59.).

Kiállítva: Geda (előbb felvágta Bagin Sándort, majd a játékvezetőnél vehemensen kérte számon az ítéletet, 29.).

Jó: Hegedűs T., Miskolczi, Oláh D., Tóth Gy., Iván A., Fodor A., Bagin, illetve Kántor F., Balogh Zs., Kozma J., Rakóczi, Fábri.

Révész Attila: – Gratulálok a csapat egész éves teljesítményéhez. Ezen a mérkőzésen többször előfordult, hogy egyénieskedtek a játékosok, de ezt most engedjük meg a fiúknak. Bízom benne, hogy ezzel a mérkőzéssel sikerült ráhangolódnunk az osztályozóra, de innentől kezdve újra sokkal koncentráltabban kell a heti munkát is végeznünk.Illés László: – Gratulálok a bajnokcsapatnak, számunkra a korai kiállítás nagyon megnehezítette a mérkőzést. Ugyanakkor nem értem, hogy az utolsó mérkőzésre miért kellett olyan játékvezetőt küldeni, akivel az NB III-as pályafutásunk alatt állandóan problémáink voltak, és rendre a fegyelmi tárgyaláson találkoztunk vele. Köszönjük szépen a szövetségnek!

(Tudósító: Bodnár Tibor)

 

Szatmár Unió FC–Nyírbátor 1–3 (0–2)

Fehérgyarmat, 300 néző, v.: Veres J.

Szatmár Unió: Podolyak – Stef, Bakos B., Rebegea, Márton J., Oprea (Gavrus, 70.), Homoki G., Costea, Matei, Tóth T. (Bartha K., a szünetben), Barboloviciu. Edző: Virovecz Pál.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Ricsei, Jeddi, Sipos T., Bodó G., Török I. (Tóth B., 56.), Erdei Z., Pálvölgyi (Kristófi, 89.), Nagy D., Lakatos L. (Ráti, 70.). Edző: Németh Károly.

A megyei rangadó kérdése az volt, hogy a tét spannolja-e jobban fel a vendégeket, vagy a tétnélküliség hat felszabadítólag a hazaiakra. A mérkőzésen végül a Bátort nem bénította a második hely megszerzésének lehetősége, és összességében megérdemelten nyerte meg a meglehetősen küzdelmes, „színes” találkozót. A Szatmár Unió FC ezúton is megköszöni, hogy ennyien kíváncsiak voltak rájuk hétről hétre, külön köszönet a Fanaticnak a buzdításért. Rengeteg élményt adott ez az évad az NB III-ban, s normál körülmények között a csapat bentmaradó helyen végzett volna. Tisztelet Fehérgyarmat város önkormányzatának, a polgármester úrnak és a szponzori körnek, hogy támogatásukkal Szatmárban megvalósulhatott a harmadosztály.

Gól: Homoki G. (78.), illetve Erdei Z. (14.), Török I. (18.), Nagy D. (75.).

Jó: Stef, Rebegea, Homoki G., Barboloviciu, illetve Sipos T., Török I., Erdei Z., Pálvölgyi, Lakatos L.

Virovecz Pál: – A motiváltabb Nyírbátor megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Emellett ezt a tavaszt köszönöm a srácoknak, a szurkolóknak, a vezetőknek és mindenkinek, akik segítették a munkámat.Németh Károly: – Az utolsó hat mérkőzés mindegyike élethalál meccs volt, becsületesen elfáradtunk, de végül a célunkat elértük, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Nyírbátor jövőre is NB III-as szinten folytathatja.

(Tudósító: Papp Attila)

 

Ibrány–Nagyecsed 1–1 (1–1)

Ibrány, 300 néző, v.: Puskás Z.

Ibrány: Tóth N. – Papp Á. (Balogh A., 70.), Kántor Zs., Kovács N., Hruska, Adriano, Kató I. (Horváth N., 70.), Lipcsei M., Vasas T., Kiss P., ifj. Bíró Cs. (Varga A., a szünetben). Edző: Bíró Csaba.

Nagyecsed: Makó – Némedi G., Éles R., Doros, Nyíri Gy., Reszler Zs. (Ascsillán, 67.), Baráth G., Marian, Buyláki A., Batizi-Pócsi N., Stier (Nyíregyházi, 67.). Edző: Mircea Bolba.

A mindkét csapat számára tét nélküli mérkőzésen a hazaiak rengeteg helyzetet elhibáztak, ezzel elszalasztották a győztes búcsú lehetőségét.

Gól: Doros (öngól, 51.), illetve Stier (13.).

Jó: Varga A., Lipcsei M., Kovács N., illetve Makó, Batizi-Pócsi N.

Bíró Csaba: – Jó pihenést kívánok az én játékosaimnak és a nagyecsedieknek is, készülünk az új évre. Ennyi helyzettel bajnokságot kellett volna nyerni.

Mircea Bolba: – Szerencsével vittünk el egy pontot. Az első félidőben vezetnünk kellett volna, ugyanakkor szünet után sok hazai helyzetet megúsztunk.

 

Tiszakanyár–Hajdúböszörmény 1–3 (0–2)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Kujbus.

Tiszakanyár: Kanyári – Morauszki, Göncz, ifj. Koskovits Gy., Pócsi, Dolhai, Balogh P. (Illés A., 24.), Gergely B. (Haburcsák D., 65.), Csombók Z., Haburcsák K. (Phrakonkam, 82.), Balázsi P. Edző: Koskovits György.

Hajdúböszörmény: Sallai J. – Tóth T., Andorkó, Hortó, Kerek B. (Szeles Cs., 34.), Szabó M. (Szilágyi G., 88.), Éles B., Bogdanovics, Lovas M., Milovac (Iván R., 71.), Lénárt. Edző: Papp Ferenc.

A hazai csapat kezdeményezett, a vendégek pedig szerezték a gólokat. A második játékrészt már a kanyáriak uralták, de Göncz Bertalan kimaradt tizenegyese után nem maradt remény az egyenlítésre. A tiszakanyári egyesület így is megköszöni a szurkolók támogatását és a szponzorok hozzáállását.

Gól: Dolhai (64.), illetve Milovac (9.), Szabó M. (14.), Lovas M. (63.).

Kiállítva: Balázsi P. (második sárga lap után, 90.).

Jó: Pócsi, Dolhai, Illés A., ifj. Koskovits Gy., illetve Lénárt, Andorkó, Hortó.

Koskovits György: – Sajnos, a végére elfáradt a csapat, főleg a meghatározó játékosaink. Ebben a meccsben is több volt, mint amit az eredmény mutat, de a többi, amit mondanék, csak magyarázkodásnak tűnne.Papp Ferenc: – Korrekt játékvezetés mellett becsületes, tiszta mérkőzésen nagyon fontos három pontot szereztünk.

(Tudósító: Háda Tivadar)

 

További eredmények: Létavértes–Cigánd 1–1, Hajdúszoboszló–Tiszaújváros 0–1, Debreceni EAC–Diósgyőr II 0–2.


A bajnokság végeredménye

1. Várda SE 26 19 6 1 77–15 63 

2. Nyírbátor 26 17 3 6 57–28 54

3. Tiszaújváros 26 16 6 4 54–17 54

4. Cigánd 26 14 6 6 41–27 48

5. Létavértes 26 15 2 9 52–20 47

6. Hajdúböszörmény 26 13 5 8 51–44 44

7. Hajdúszoboszló 26 11 4 11 43–40 37

8. Tiszakanyár 26 11 3 12 42–45 36

9. Baktalórántháza 26 10 3 13 37–53 33

10. Szatmár Unió FC 26 9 6 11 33–40 33

11. Ibrány 26 7 7 12 26–34 28

12. Nagyecsed 26 6 5 15 31–52 23

13. Debreceni EAC 26 4 1 21 15–58 13

14. Diósgyőr II 26 1 1 24 17–103 4


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!